'CAS NÓOS'

La Fiscalia recorre la concessió del tercer grau penitenciari a Iñaki Urdangarin

Argumenta que no ha complert els dos terços de la seva condemna i que la seva semillibertat generaria indignació i alarma social

09/09/2020 Iñaki Urdangarín ve más lejano la obtención del régimen de semi libertad tras el recurso de la Fiscalía

09/09/2020 Iñaki Urdangarín ve más lejano la obtención del régimen de semi libertad tras el recurso de la Fiscalía / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia de Valladolid ha presentat recurs a la concessió del tercer grau penitenciari per a Iñaki Urdangarincondemnat a 5 anys i 10 mesos pel ‘cas Nóos’. Malgrat l’opinió favorable del jutge de vigilància penitenciària de Valladolid a l’obtenció del règim de semillibertat per al marit de la infanta Cristina, tenint en compte l’esforç realitzat a l’haver complert condemna en un règim d’aïllament, el fiscal ha recorregut la mesura.

En un escrit, l’Advocacia Pública s’ha oposat a la concessió del tercer grau per al cunyat del rei Felip VI. La Fiscalia assenyala, entre altres coses, que l’evolució positiva d’Iñaki Urdangarin no és suficient per aconseguir aquesta concessió. Destaca, a més, que l’acord que es va prendre per a aquesta prerrogativa no va ser per unanimitat, sinó per una ajustada majoria de 4 vots a 3 per part dels membres encarregats de prendre aquesta espinosa decisió.

Notícies relacionades

D’altra banda, el marit de la infanta Cristina encara no ha complert els dos terços de la seva condemna i no serà fins al maig quan li correspondria aquest anhelat règim de semillibertat.

Finalment, en el que suposa una dura clatellada per a Urdangarin, la Fiscalia assenyala que l’obtenció del tercer grau penitenciari generaria indignació i alarma social, ja que va ser condemnat per delictes econòmics, de fàcil lucre que no el converteixen en un delinqüent a l’ús. Ara haurà de ser el jutge el que es pronunciï sobre aquest recurs.