REUNIÓ DE L'EXECUTIU

El Govern certifica el cop de porta a la taula de diàleg

Exigeix incloure en l'ordre del dia amnistia i autodeterminació

zentauroepp54205251 el president del govern  quim torra  entra al sal  de sessio200722103705

zentauroepp54205251 el president del govern quim torra entra al sal de sessio200722103705 / Silvia Jardi

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El Govern ha corroborat aquest dimarts les condicions que posa el president de la Generalitat, Quim Torra, per reprendre la taula de diàleg amb l’Executiu que presideix Pedro Sánchez. La part catalana no s’asseurà a parlar sobre res si en l’ordre del dia no s’inclou, prèviament, una negociació sobre l’«amnistia dels presos i els exiliats» i sobre el dret d’autodeterminació.

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha explicat que, en tot cas, hauria de ser el Govern qui demanés i posés data a aquesta trobada, i «després cal veure si existeix voluntat d’abordar la resolució del conflicte». El president del Govern havia dit poc abans que està disposat a tornar a reunir la taula, que és un dels principals assoliments que ERC exhibeix per avalar la seva aposta pel diàleg, abans de conèixer aquestes condicions.

«No té sentit»

Notícies relacionades

En nom del Govern, no obstant, Budó ha abraçat la tesi que la taula només «ha de servir» per a «la resolució del conflicte, que tots sabem que passa per l’amnistia i per poder exercir el dret d’autodeterminació». «Si no s’aborden, no té sentit aquesta taula», ha afegit.

A més, la portaveu del Govern ha demanat que en el «treball previ» que es porti a terme es fixin aquestes prioritats, difícilment assumibles per Sánchez, en l’ordre del dia. «I per descomptat totes les garanties que el que es parli en aquesta taula es portarà a terme. Una ministra de Sánchez [la titular de Defensa, Margarita Robles] va definir la taula com uns jocs florals. No volem jocs florals, volem una taula per resoldre el conflicte polític», ha dit.