UN 11-S MARCAT PEL CORONAVIRUS

L'ANC acota la Diada

L'entitat admet que «el risc zero no existeix» i fomenta protestes als balcons

Els 90 actes presencials es tancaran a qui no s'hagi inscrit prèviament

zentauroepp49815622 11 09 2019  barcelona  diada onze de setembre  zona rambla c190911185227

zentauroepp49815622 11 09 2019 barcelona diada onze de setembre zona rambla c190911185227 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ANC manté les mobilitzacions independentistes de la Diada, però escolta en part les recomanacions científiques i introdueix alguns canvis que acoten l’afluència de persones. Elisenda Paluzie, presidenta de l’entitat, va anunciar aquest dilluns que es limitarà l’aforament de les concentracions: només hi podran accedir els qui s’hagin inscrit prèviament, per mantenir les mesures de seguretat necessàries davant el coronavirus. A més, s’impulsaran altres actes que no comporten aglomeracions, com per exemple que la gent protesti a les 17.14 hores de l’11 de setembre des del seu balcó.

Paluzie va assegurar que l’ANC no busca en aquesta ocasió una Diada «multitudinària», però sí que vol «defensar el dret de manifestació». Malgrat tot, hi haurà unes 90 concentracions presencials a tot Catalunya, en les quals es respectaran «escrupolosament les instruccions sanitàries» i que tindran un aforament limitat. Com a màxim reuniran 500 persones, i es tancaran a qui no s’hagi inscrit de forma prèvia.

Presa de temperatura

Seran concentracions estàtiques amb dos metres de distància entre les persones, es repartirà gel hidroalcohòlic, la mascareta serà obligatòria, les pancartes i cartells seran d’ús individual i no es podran compartir, no es podrà menjar durant l’acte, i fins i tot en alguns casos es prendrà la temperatura dels participants.

Notícies relacionades

A més d’aquestes concentracions presencials, l’ANC cridarà la ciutadania a sortir als balcons a les 17.14 hores per «fer una acció col·lectiva». «És evident que no estem cridant a una mobilització massiva, i a la majoria de gent, i especialment els col·lectius de risc, els demanem que es quedin a casa», va dir Paluzie en una entrevista d’Europa Press.

La presidenta de l’ANC va admetre que «el risc zero no existeix», però va defensar que serà molt baix d’acord amb com estan plantejades les concentracions. «És infinitament més baix que en moltes activitats de la vida quotidiana que estan permeses i que fem tots amb normalitat cada dia», va afirmar.