PROCÉS

Els expresidents del Parlament presenten una petició d'indult per a Forcadell

Rigol, De Gispert i Benach envien una carta al ministre de Justícia

b4a20cd8-2f8f-4220-af60-026ee4a35f5f-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Els tres expresidents del Parlament, Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach, han presentat aquest matí una petició d’indult per a Carme Forcadell. Aquest diumenge es van complir 29 mesos des que la que va ser presidenta de la Cambra durant els fets d’octubre del 2017 va ingressar en presó preventiva.

Notícies relacionades

Benach va assegurar que Forcadell «no ha pres la iniciativa per demanar aquest indult», sinó que són els tres expresidents del Parlament els que han decidit fer-ho. Tant ell com De Gispert i Rigol han assegurat que creuen que «la solució és l’amnistia», però «mentre això no passi, hem d’intentar millorar al màxim les condicions dels presos».

Després de presentar davant els mitjans la carta que han enviat amb la petició al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, De Gispert ha assegurat que Forcadell «va complir les lleis» i «va donar la paraula als diputats». «Forcadell té i tenia molt clares les seves funcions, i ella havia d’acceptar el que la junta de portaveus pretenia portar al ple. Forcadell va ser acusada i sentenciada per un delicte que no va cometre. Va complir el reglament i les seves funcions», ha dit.