La tornada a l'escola

Torra anuncia per a «les pròximes hores» noves mesures contra la Covid

Demanarà els ciutadans «un esforç» perquè «les escoles han d'obrir sí o sí»

zentauroepp54576043 el president de la generalitat ha presidit la reuni  de segu200821181709

zentauroepp54576043 el president de la generalitat ha presidit la reuni de segu200821181709

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que «en les pròximes hores» anunciarà als ciutadans noves mesures per aturar la crisi sanitària provocada per la pandèmia de coronavirus. L’objectiu d’aquesta «operació setembre», per utilitzar la seva pròpia terminologia, és afrontar la tornada de l’estiu amb certes garanties. «Hem de tornar a la feina sí o sí, i obrir les escoles sí o sí. No ens podem permetre el contrari», ha dit.

Durant la clausura de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent (França), Torra no ha especificat quines mesures anunciarà en les pròximes hores, però sí que ha dit que «venen dies decisius» i que demanarà «un esforç més als ciutadans» de Catalunya. «Ara hem de fer baixar la corba per al que serà la tornada a la feina i l’obertura de les escoles», ha afirmat.

Notícies relacionades

«Volem un inici escolar amb prou tranquil·litat per encarar-lo amb garanties. En les pròximes hores n’informarem», ha dit.

Independència urgent

En el seu discurs tampoc s’ha oblidat de la situació política. El president de la Generalitat ha assegurat que, malgrat la pandèmia, «la independència és més urgent que mai», i ha demanat «disculpes» als ciutadans decebuts per la divisió de l’espai sobiranista.