Torrent trenca el seu silenci per qüestionar l'estratègia de JxCat

El president del Parlament acusa els postconvergents de buscar «desgastar» ERC

Defensa el secretari general de la Cambra de les peticions de cessament de Torra

undefined52661686 29 01 2020 el president del parlament  roger torrent  durant200404171555

undefined52661686 29 01 2020 el president del parlament roger torrent durant200404171555 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Esquerra Republicana té una tàctica clara respecte al seu soci i no obstant adversari JxCat, i també respecte a l’expresident Carles Puigdemont: no alimentar el conflicte entre independentistes. Així l’ha aplicat en l’última polèmica sobiranista sobre si cessar el secretari general del Parlament o no per no publicar determinades resolucions contra la monarquia. No obstant, ERC marca periòdicament la seva posició per no assentir. Així ho ha fet el president del Parlament, Roger Torrent, acusant JxCat de buscar el «desgast» d’Esquerra.

Torrent no s’ha estès. Ja va donar a entendre dies enrere que no estava disposat a cedir a l’exigència del president Quim Torra de cessar el secretari general de la Cambra, Xavier Muro, per la controvèrsia sobre les resolucions. Faltava afegir-hi un comentari en públic, i ho ha fet. Aprofitant una reunió amb alcaldes d’ERC per rebutjar la cessió dels romanents municipals al Ministeri d’Hisenda, Torrent ha fet un comentari, breu però clar, al descriure que l’independentisme pot prendre dos camins: «Pot intentar desgastar el company de viatge o pot intentar ajudar a construir una unitat estratègica que permeti explicar als ciutadans com arribarem a la república, com farem la independència de Catalunya». D’aquesta manera, i sense esmentar explícitament a JxCat, Torrent acusava els postconvergents d’intentar «desgastar» Esquerra.

Defensa dels funcionaris

Notícies relacionades

«Nosaltres som de la segona via, la via de construir i de proposar davant tots els que volen desgastar. De res serveix intentar desgastar el que tens al costat perquè el trajecte l’hem de fer junts», ha afegit.

Torrent ha insistit en la seva defensa que al Parlament es pugui parlar de qualsevol assumpte i es tramitin totes les iniciatives. Amb tot, ha reafirmat la seva intenció –com va fer en la reunió de la Mesa del Parlament de dimarts passat, que va deixar en minoria JxCat– de no «pressionar ni obligar els treballadors públics a assumir les conseqüències de decisions que són polítiques», amb referència al paper de Muro. «Aquest era un consens de l’independentisme que faríem bé a no abandonar. És un consens en el conjunt del moviment que hauríem de saber preservar», ha assegurat.