Casado crida el PP a abandonar les «trinxeres»

El líder popular dona per «trencada» la legislatura i diu que no serà «crossa» de Sánchez per als Pressupostos

Defensa els relleus dins de la formació com una «renovació amb experiència»

undefined54563905 madrid 20 08 2020  pol tica   junta directiva nacional del p200820130005

undefined54563905 madrid 20 08 2020 pol tica junta directiva nacional del p200820130005

3
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Consolidat el canvi del rumb al PPPablo Casado va escenificar aquest dijous davant la junta directiva del partit la seva tornada a la moderació. «Som un partit de places amples, no de trinxeres estretes», va sentenciar en una crida als seus a deixar de banda la crispació i l’enfrontament que ha caracteritzat l’estratègia de la formació durant els últims mesos. En aquesta línia, la cúpula conservadora va certificar els canvis orgànics proposats pel líder popular –entre els quals, la destitució de Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu parlamentària– per marcar el camí a seguir. La intenció de Casado, almenys la que va deixar clara de cara a la galeria, és distanciar-se de la línia radical de Vox, ser un projecte «de centre, reformista i liberal» i preparar-se per tornar al Govern al més aviat possible.

«Hem d’evitar l’error fatal de pensar que per defensar les conviccions cal cavar trinxeres i utilitzar paraules com a punys. No és així», va insistir Casado apuntant, de manera clara, la necessitat d’abandonar la confrontació. En aquest sentit, el líder del PP va ressaltar la importància de posar distàncies amb l’extremisme de Santiago Abascal: «El PP no té vocació de minoria indomable, té vocació de majoria imbatible i les majories es construeixen sumant i se suma al voltant d’un projecte clar i centrat».

Durant tot el seu discurs davant la cúpula conservadora, Casado va mirar de mostrar la seva intenció de ser un partit «transversal», allunyat de l’«agressivitat» a què els inciten des de Vox i des de l’Executiu. «Nosaltres hem de representar tots els espanyols, votin qui votin, parlin la llengua que parlin, estimin qui estimin, la nostra única àncora és Espanya i la nostra única espelma és la llibertat», va remarcar.

Reorganització

La reunió de la junta directiva va tenir com a principal objectiu aprovar els canvis orgànics proposats per Casado. El líder del PP va emmarcar el cessament d’Álvarez de Toledo i el nomenament de Cuca Gamarra com a nova portaveu al Congrés en un procés de «renovació amb experiència». «Gràcies per tot, Cayetana, aquesta serà sempre casa teva i pots comptar amb mi per al que vulguis», va dir sobre la destitució de l’encara diputada. No obstant, Casado va enviar de manera velada alguns missatges a Álvarez de Toledo després de les seves airoses declaracions. Així, va recalcar el seu «ferm compromís de donar la batalla de les idees i de la llibertat davant els nacionalistes, populistes i radicals». Una cosa que l’exportaveu va posar en dubte dilluns passat.

A més, la direcció va aprovar el nomenament de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, com a portaveu nacional. Un càrrec de nova creació que, segons l’organigrama facilitat pel PP, situaria el regidor com a número tres de la formació. També es va ratificar la designació d’Ana Pastor, vicepresidenta segona del Congrés, com a vicesecretaria de Política Social, en un moviment que certifica l’acostament de Casado a l’etapa de Mariano Rajoy. Finalment, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va ser nomenat nou president del Comitè d’Alcaldes i Alcaldesses del partit. Uns moviments que mostren la intenció de Casado de moderació. 

Les crítiques

Notícies relacionades

No obstant, les crítiques del líder del PP cap al Govern de Pedro Sánchez no van cessar. Per al president conservador, la legislatura està «trencada» a causa dels «errors i improvisació» de l’Executiu. 

«Tornarem al Govern ben aviat», va animar el seu equip abans d’assenyalar que el PP no serà «una crossa substitutòria» i un «recanvi de Podem» que pugui utilitzar el PSOE per aprovar els Pressupostos i continuar la legislatura. «Recuperarem el rumb històric de la millor nació del món», va concloure.