RECOLZAMENT DEL GOVERN AL VICEPRESIDENT

Doble 'escrache' a Iglesias

El PP i Cs acusen el líder de Podem d'importar assetjaments com el que va rebre durant les seves vacances a Astúries

zentauroepp51629196 montero iglesias200312110834

zentauroepp51629196 montero iglesias200312110834 / Mariscal

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’assetjament a què han sigut sotmesos el vicepresident Pablo Iglesias i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, durant les seves vacances a Felgueras (Astúries) ha provocat la tornada de la parella i els seus fills a Madrid perquè no se sentien segurs. Membres del Govern i de diversos partits polítics –entre els quals Ciutadans– han mostrat el seu recolzament a Iglesias i Montero, però en el PP són majoritàries les veus crítiques que acusen el líder de Podem d’estar provant de la seva pròpia medicina.

L’Executiu ha sortit en tromba a defensar Iglesias i Montero, que la passada setmana van veure com es divulgava la direcció en la qual estiuejaven i com se’ls insultava en algunes pintades («Coletas, rata», deia una). El president Pedro Sánchez ja va advertir dimecres que «l’assetjament, les amenaces i els insults no tenen cabuda en la nostra societat». «Davant l’odi i la intolerància, sempre defensarem el respecte, la democràcia, la llibertat», va afegir.

Dirigents socialistes, com la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i els ministres José Luis Ábalos i Margarita Robles també han sortit en defensa d’Iglesias i Montero. La titular de Defensa va dir ahir que a Espanya hi ha d’haver «tolerància zero» amb els escarnis «vinguin d’on vinguin», perquè «no són acceptables per a ningú en un país lliure, tolerant i respectuós». A més, va apuntar que la justícia actuarà si considera que en algun moment s’han comès «fets delictius».

Des d’una altra trinxera política, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, també va condemnar l’«assetjament» que han patit Iglesias i Montero. Però a continuació va recordar que els dirigents del seu partit han sigut «insultats, assenyalats i agredits» a Catalunya, durant la celebració de l’orgull o en la manifestació del 8 de Març pel Dia Internacional de la Dona, «mentre alguns ho promovien i justificaven».

Condemna a mitges

Notícies relacionades

«Nosaltres, no obstant, condemnem l’assetjament a qualsevol representant públic o a la seva família, com el que han patit Iglesias i Montero», va dir Arrimadas. Més dur, el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado (també de Ciutadans) va acusar el líder de Podem d’«importar la paraula ‘escrache’, justificant i generalitzant que s’apliqui a Espanya».

Però dirigents del PP com Rafael Hernando van ser encara menys clements. El senador popular va exigir a Iglesias que demani disculpes per «dirigir les turbes» dels escarnis quan «els que ploraven eren els fills d’altres» i li va recordar quan definia aquests atacs com a «xarop democràtic». El vicepresident del Govern s’ha queixat que «no hi ha dret» que els seus fills paguin l’activitat política dels seus pares. «D’aquella pols venen aquests fangs», va afegir Hernando en una sèrie de missatges a Twitter.