ministre de justícia

El Govern, segur que no «es tardaria ni un segon a trobar» Joan Carles I

Campo rebutja suprimir el delicte d'injúries a la Corona perquè les institucions han d'estar protegides

El Govern, segur que no «es tardaria ni un segon a trobar» Joan Carles I

FERNANDO ALVARADO

Es llegeix en minuts

El Periódico / Agencias

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dilluns que no sap on és el rei emèrit, Joan Carles I, però que està segur que no «es tardaria ni un segon a trobar-lo» si fos convocat per la Fiscalia o el Tribunal Suprem. En declaracions a la cadena SER, Campo considera que el parador «té una rellevància o importància relativa», i que «l’important són els passos que està fent la casa reial».

«Les decisions que porten a allunyar-lo més del focus són el que enforteix el treball per la transparència. La decisió ha sigut de la Casa del Rei, una decisió que no l’ha pres amb el Govern. La justícia ha de fer el seu paper i ens correspon als ciutadans tractar-lo com a un ciutadà més ara», ha dit el ministre.

Presumpció d’innocència

Segons ha ressaltat, la justícia és igual per a tothom i tots tenim dret a la presumpció d’innocència, ja que ha recordat que Joan Carles I és «algú que no té cap causa oberta ni cap assenyalament com a investigat». «Hem d’evitar judicis paral·lels que no condueixen a res, i menys un judici paral·lel», ha dit.

A la pregunta de si el que passi a partir d’ara amb el rei emèrit forma part de la vida privada d’aquest i no ha d’afectar la institució de la Monarquia, Campo ha respost que es tracta d’un «debat important des del punt de vista doctrinal», després de la qual cosa s’ha limitat a assenyalar que «s’ha de deixar que la justícia faci el seu paper institucional» i ha insistit que «tots som iguals davant la llei».

Et pot interesar

Tot i que ha admès després que el cap de l’Estat és inviolable, segons la Constitució, ha apuntat que es tracta d’una condició que Joan Carles I «ja ha perdut des de la seva abdicació.