CONGRÉS DELS DIPUTATS

JxCat demana la compareixença de Sánchez per la marxa de Joan Carles I

«La fuga d'un rei que presumptament ha fet fortuna de forma opaca és molt greu», denúncia Borràs

zentauroepp53711561 control al gobierno200610133307

zentauroepp53711561 control al gobierno200610133307 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Junts per Catalunya ha sol·licitat la compareixença urgent de Pedro Sánchez i Carmen Calvo, president i vicepresidenta primera respectivament, en el Congrés, per donar explicacions sobre el fet que Joan Carles I hagi abandonat Espanya.  

Segons la portaveu del grup català, Laura Borràs, el Govern ha «tancat files» amb la monarquia «sense exigir que torni els diners ni impedir-ne fugida».

Borràs, que no dubta a qualificar aquesta marxa d’‘operació fugida’, afirma que «la fuga d’un rei que presumptament ha fet fortuna de forma opaca és molt greu» mentre que «el president i els consellers de Catalunya, per exemple, no poden tornar a Catalunya per haver posat les urnes».

Després de preguntar-se si la Justícia actuarà «per evitar aquesta fuga», Borrás considera que el rei emèrit, «en lloc d’abdicar, hauria d’haver confessat», i afegeix que la monarquia és una institució «en caiguda lliure, desfasada i fora del nostre temps».  

Junqueras ho deplora

Notícies relacionades

D’altra banda, l’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat l’«absoluta impunitat» amb què el rei emèrit Joan Carles I «s’ha escapat».

En un article de ‘Nació Digital’, Junqueras també ha assenyalat el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional per haver «conviscut amb la corrupció» sense haver demanat responsabilitats a l’exmonarca.