ELS PRESOS DE L'1-O

El fiscal ultima els recursos contra el tercer grau de Rull, Turull i Bassa

El ja presentat contra la semillibertat de Forcadell està pendent del jutge de vigilància penitenciària

zentauroepp54277327 pol turull200728184326

zentauroepp54277327 pol turull200728184326

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Mentre el tercer grau d’Oriol Junqueras, Raül RomevaJordi SànchezJordi Cuixart i Joaquim Forn ha quedat suspès cautelarment, després de la petició del fiscal, la resta de presos del procés segueixen en semillibertat, pendents del que passi en les pròximes hores. El ministeri públic ja ha recorregut el tercer grau de Carme Forcadell, mentre continua treballant en els recursos contra aquest benefici penitenciari per a Josep RullJordi Turull Dolors Bassa.

L’escrit sobre el tercer grau de l’expresidenta del Parlament, que compleix condemna a la presó de Wad Ras, a Barcelona, ha recaigut en un altre jutjat de vigilància penitenciària diferent al dels presos que han tornat aquest dimecres a la presó de Lledoners, en Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), per la qual cosa encara no s’ha resolt la petició de la fiscalia.

La setmana passada, el Tribunal Suprem va suspendre les sortides de Forcadell per treballar, fer voluntariat o cuidar-se d’un familiar. Aquest benefici penitenciari se li havia aplicat quan estava interna en segon grau a la presó de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragona) en virtut de l’article 100.2 del reglament.

El ministeri públic té pendent, a més, presentar els recursos contra el tercer grau dels exconsellers Rull, Turull i Bassa, que s’estan ultimant i que possiblement determinaran també que tornin de nou a la presó. En el cas que el jutge de vigilància penitenciària decideixi no acceptar-los, el ministeri públic recorrerà al Suprem.

La decisió del Suprem

La fiscalia ja havia recorregut l’aplicació del 100.2 d’aquests tres dirigents independentistes. En la resolució de Forcadell, el Suprem va acordar que és el competent per prendre la decisió final sobre si anul·lava o no aquesta mesura, que permet flexibilitzar el compliment de la pena i que els reus surtin de les presons per acudir a treballar o fer el voluntariat.

Notícies relacionades

Rull, Turull, Forcadell i Bassa, així mateix, podran disfrutar almenys un dia més del tercer grau. Tot depèn de quan la fiscalia presenti el recurs i el jutge resolgui.