Torra afirma que els rebrots no canvien el seu pla electoral

El president assevera que manté la data que ell preveia

zentauroepp54099337 grafcat9436  barcelona  13 07 2020   el presidente de la gen200713132709

zentauroepp54099337 grafcat9436 barcelona 13 07 2020 el presidente de la gen200713132709 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

Un dels efectes col·laterals de la pandèmia ha sigut la creació d’una cantarella habitual en tota roda de premsa amb Quim Torra, que és la pregunta sobre la data de les eleccions. I ahir no va ser una excepció. La resposta és sempre la mateixa, i no és cap altra que la prioritat és la crisi sanitària i social. Amb tot, el president sí que va dir que la data que tenia en ment, com ja va avançar fa uns dies sense revelar quina era, no havia tingut modificacions: «Continuo tenint clara la data de les eleccions i la mantinc», va asseverar per respondre als periodistes. 

És a dir, que si bé els rebrots feien més superflu el debat sobre quan seran les eleccions, va venir a dir, de moment, no han torçat el seu pla electoral. Ja a l’inici de la pandèmia, sis setmanes després d’haver poc menys que aixecat acta de defunció de l’Executiu català, ateses les grans tensions internes entre Junts per Catalunya i Esquerra, el president va assenyalar que convocaria els comicis quan es tingués encarrilada la sortida a la pandèmia.

En aquell primer moment, i davant del risc que fos el Tribunal Suprem qui tingués la clau de la convocatòria, mitjançant una sentència contrària al recurs de la Generalitat a la inhabilitació de Torra, ERC va reclamar arribar a un acord sobre el pla electoral.

Poc després, quan els republicans van advertir que la polèmica els desgastava, ja que podien oferir una imatge de voler aprofitar una situació, quan les enquestes els són favorables, van acabar per fer pinya, mitjançant el mateix líder extramurs, i vicepresident, Pere Aragonès, amb el president i la seva focalització en la pandèmia. 

Única prioritat

Notícies relacionades

El president va recalcar, ahir, en la roda de premsa de presentació del pla de la Generalitat per a la reconstrucció de Catalunya després de la pandèmia, que ara, cal «prioritzar com sortim d’aquesta situació», amb «rebrots importants» a la zona de Lleida i en l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Per això, va dir que havia demanat als seus consellers que se centrin de manera «absoluta» en la gestió pandèmica.