El jutge De la Mata ho estudiarà

L'Audiència Nacional investigarà el vídeo en el qual es disparava a fotos de membres del Govern

Els jutjats de Màlaga es van inhibir i el tribunal analitzarà si ha comès un delicte d'amenaça

getfvid efaqnfqfbsyl7kfz / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata serà qui estudiï el cas de l’home que va realitzar trets a fotografies de membres del Govern i que va ser difós en un vídeo a través de xarxes socials, després que els jutjats de Màlaga s’inhibissin, segons fonts jurídiques.

La interlocutòria d’inhibició de Màlaga, amb vistiplau de la Fiscalia, va ser remesa a l’Audiència Nacional per considerar que el sospitós hauria pogut cometre un delicte d’amenaces a membres del Govern. En el torn de repartiment, li va correspondre al Jutjat Central d’Instrucció número 5, que ara haurà d’estudiar si és competent per conèixer d’aquests fets i obrir diligències.

L’home que apareix en el vídeo disparant en una galeria de tir contra fotografies del president del Govern, Pedro Sánchez, el vicepresident Pablo Iglesias i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, entre altres, va ser detingut el passat 19 de juny per la Guàrdia Civil una vegada identificat.

Notícies relacionades

Al cap de poques hores va ser posat en llibertat i va quedar a disposició del que determinés el Jutjat d’Instrucció número 6 de Màlaga, al qual li va correspondre obrir diligències d’investigació. Després d’uns dies, va remetre el cas a l’Audiència Nacional.

L’arrestat té antecedents policials, entre ells per violència de gènere, i va utilitzar en la gravació una arma que pertany a la galeria de tir. La identificació es va produir 24 hores després de difondre’s el vídeo i que l’Advocacia de l’Estat instés que s’investiguessin aquests fets.