El jutge De la Mata ho estudiarà

L'Audiència Nacional investigarà el vídeo en el qual es disparava a fotos de membres del Govern

Els jutjats de Màlaga es van inhibir i el tribunal analitzarà si ha comès un delicte d'amenaça

Es llegeix en minuts

El Periódico

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata serà qui estudiï el cas de l’home que va realitzar trets a fotografies de membres del Govern i que va ser difós en un vídeo a través de xarxes socials, després que els jutjats de Màlaga s’inhibissin, segons fonts jurídiques.

La interlocutòria d’inhibició de Màlaga, amb vistiplau de la Fiscalia, va ser remesa a l’Audiència Nacional per considerar que el sospitós hauria pogut cometre un delicte d’amenaces a membres del Govern. En el torn de repartiment, li va correspondre al Jutjat Central d’Instrucció número 5, que ara haurà d’estudiar si és competent per conèixer d’aquests fets i obrir diligències.

L’home que apareix en el vídeo disparant en una galeria de tir contra fotografies del president del Govern, Pedro Sánchez, el vicepresident Pablo Iglesias i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, entre altres, va ser detingut el passat 19 de juny per la Guàrdia Civil una vegada identificat.

Et pot interesar

Al cap de poques hores va ser posat en llibertat i va quedar a disposició del que determinés el Jutjat d’Instrucció número 6 de Màlaga, al qual li va correspondre obrir diligències d’investigació. Després d’uns dies, va remetre el cas a l’Audiència Nacional.

L’arrestat té antecedents policials, entre ells per violència de gènere, i va utilitzar en la gravació una arma que pertany a la galeria de tir. La identificació es va produir 24 hores després de difondre’s el vídeo i que l’Advocacia de l’Estat instés que s’investiguessin aquests fets.