La Guàrdia Civil escorcolla la casa d'un exconseller de Zaplana pel 'cas Erial'

Els agents busquen documentació relacionada amb l'adjudicació del Pla Eòlic valencià, una de les peces clau de la causa on figura com a imputat l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana

zentauroepp19391061 madrid  06 06 12  acto de toma de posesion de fernando caste200708180239

zentauroepp19391061 madrid 06 06 12 acto de toma de posesion de fernando caste200708180239

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Guàrdia Civil han dut a terme aquest dimecres diversos registres a València relacionats amb el cas on figura com a imputat l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, un al domicili de l’exconseller i exsecretari d’Estat amb el PP Fernando Castelló.

Segons han confirmat a Efe fonts pròximes a la investigació, el registre que afecta l’exconseller està relacionat amb la recerca de documentació relacionada amb l’adjudicació del Pla Eòlic valencià, una de les peces clau de la causa, declarada secreta, que dirigeix el Jutjat d’Instrucció número 21 de València.

El focus del ‘cas Erial’ està posat sobre les adjudicacions de les ITV del País Valencià el 1997 i sobre el pla eòlic autonòmic el 2011. El cas es va obrir per investigar el suposat cobrament de 10,5 milions en comissions derivades de les concessions d’ITV i del pla eòlic en la Comunitat, cosa que podria constituir delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Fernando Castelló va ser conseller d’Indústria quan es va posar en marxa el 2003, per part del Govern valencià, el Pla Eòlic autonòmic, i posteriorment va ser nomenat secretari d’Estat de Seguretat Social i conseller del Consell de Seguretat Nuclear, a proposta del PP.

Notícies relacionades

En el ‘cas Erial’ figuren com a imputats, a més de Zaplana, el també expresident de la Generalitat José Luis Olivas, l’exdiputada del PP Elvira Suanzes i empresaris com Francisco Pérez López, representant d’una gasolinera i possible testaferro; i Saturnino Suanzes, advocat i possible gestor de fons b i germà d’aquesta exdiputada autonòmica.

Precisament Olivas va acudir a declarar el 30 de juny passat en la represa de la instrucció del cas, que ha tornat a ser declarat secret per la jutge.