judici històric

Testimonis confirmen l'ús de personal i fons públics per mantenir el Pazo de Meirás

Un guàrdia civil jubilat ha declarat que va prestar serveis al recinte fins als anys 90 i dos veïns van relatar que era freqüent la presència de personal de Comandància d'Obres i de l'Ajuntament de la Corunya per fer arranjaments

zentauroepp39538739 pazo meiras200515093514

zentauroepp39538739 pazo meiras200515093514 / XURXO LOBATO

1
Es llegeix en minuts
Antarés Pérez (La Opinión de A Coruña)

La primera sessió del judici per la titularitat del Pazo de Meirás ha arrencat amb la declaració de diversos testimonis que han confirmat l’ús de personal i mitjans públics en el manteniment del ‘pazo’ durant la dictadura, avança ‘La Opinión de A Coruña’, del mateix grup editorial que ‘El Periódico de Catalunya’.

Els testimonis van ser sol·licitats per l’Advocacia de l’Estat o alguna de les tres administracions personades.

Un dels testimonis, un guàrdia civil jubilat, va afirmar que havia prestat serveis fins als anys 90. Dos veïns de Meirás van relatar que era freqüent la presència de personal de Comandància d’Obres i de l’Ajuntament de la Corunya per realitzar arranjaments i arreglar els jardins.

Notícies relacionades

Un funcionari de la Corunya va confirmar-ho i el desplaçament dels Bombers durant els anys 60 per subministrar aigua al juliol i agost sense que constés cap pagament per part dels Franco.

El judici va arrencar a les 09.30h i va estar precedit d’una protesta convocada per la Comissió pola Recuperació da Memòria Històrica (CRMH) per exigir la devolució del Pazo de Meirás.