MOVIMENTS EN LA POSTCONVERGÈNCIA

Turull, Rull i Forn donen un cop de porta al PDECat

«És evident que hi ha visions diferents de com s'ha desenvolupar el trànsit cap a JxCat», diuen

puigdemontok

puigdemontok

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

En una carta al president del PDECat, David Bonvehí, els tres exconsellers presos Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn han anunciat la seva decisió de deixar de proposar una integració del partit a JxCat que fos objecte de debat intern.

Notícies relacionades

Per això, els dirigents suggereixen que no farà falta més discussió interna perquè es dirimiran les diferències d’una altra manera. «És evident que hi ha visions diferents de com s’ha de desenvolupar el trànsit cap a un JxCat enfortit i ordenat, totes aquestes visions legítimes que tindrem la possibilitat de defensar en positiu i al marge de qualsevol tipus de confrontació interna al llarg de les pròximes setmanes», diu el text.

«Que cadascú segueixi el seu camí», afirmen fonts pròximes als presos respecte a la posició adoptada amb aquesta carta. Es tracta d’un indici més del procés de divisió interna de l’espai polític que va ocupar Convergència. Tot a l’espera d’un desenllaç que pot ser imminent. Els afins a Puigdemont guarden silenci i fonts de la Crida, fundada per l’expresident i Jordi Sánchez, afirmen que el PDECat «s’ha tancat» en banda, en les negociacions, en les quals han posat sobre la taula la quota del partit en lloc d’un projecte. Aquestes fonts preveuen que el PDECat acabi entenent-se amb el PNC d’una altra exconvergent, Marta Pascal, davant la nova organització política que es pot anunciar ben aviat.