eleccions autonòmiques 12-J

La Junta Electoral dona suport a Vox i urgeix Correus a repartir la seva propaganda

Aquest organisme ja va elevar el 2015 una consulta sobre la validesa dels sobres amb la bandera d'Espanya

undefined52684474 graf3383  madrid  08 03 2020   el l der de vox  santiago aba200308130138

undefined52684474 graf3383 madrid 08 03 2020 el l der de vox santiago aba200308130138 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta Electoral Central (JEC) ha donat aquest dimecres la raó a Vox al negar una vulneració de drets fonamentals en la propaganda electoral d’aquest partit per als comicis de Galícia i el País Basc del 12 de juliol i ha instat Correus a reprendre’n «immediatament» la distribució.

El màxim òrgan electoral no identifica «una concreta o específica vulneració d’algun dret fonamental en els missatges inclosos en els sobres que emboliquen la propaganda electoral de Vox».

Tampoc aprecia que els missatges incorrin en una vulneració d’aquest tipus, per la qual cosa assenyala que «no és procedent paralitzar la distribució postal de la propaganda electoral» i insta a la Societat Estatal Correus i Telègrafs a reprendre’n immediatament la distribució.

Vox va sol·licitar aquest dilluns a la JEC que ordenés l’enviament massiu de la seva propaganda electoral, després d’haver sigut retinguda per Correus per considerar que els sobres electorals contenen textos o dibuixos que vulneren drets fonamentals.

La formació de Santiago Abascal defensava, no obstant, que els seus sobres no poden suposar cap lesió de dret fonamental, ja que «tots han sigut extrets de publicacions que van oferir les dades basant-se en fonts fidedignes, sense que es tingui notícia que cap persona hagi exercitat cap acció contra els mitjans que els van publicar».

Frases polèmiques

«Els separatistes del BNG van convidar un grup terrorista al seu míting a Santiago», «El País Basc proporciona ideologia de gènere als futurs mestres» o «Les violacions van augmentar el 37% al País Basc, amb un increment de la delinqüència del 7,8%» són algunes de les frases que il·lustren els sobres de Vox.

Fonts de Correus han assenyalat a Efe que aquests missatges no són comuns, per això la seva decisió d’elevar una consulta prèvia a la JEC, com s’ha fet en ocasions anteriors quan sorgeixen dubtes d’algun tipus. 

Notícies relacionades

«És una pràctica habitual», han explicat les fonts, que han negat que la societat estatal hagi «segrestat» les paperetes com denuncia Vox i han assegurat que Correus distribuirà immediatament la seva propaganda electoral, com ha dictaminat la Junta Electoral. 

Correus ja va elevar el desembre del 2015 una consulta a la JEC sobre la validesa dels sobres de propaganda de Vox per utilitzar, en aquesta ocasió, la bandera d’Espanya. 

Temes:

Vox