AGRESSIÓ EN SESTAO

Echenique, sobre l'agressió a Rocío de Meer: «Només va fer falta una mica de quètxup perquè s'empassessin la bola»

La diputada de Vox replica que no va poder sortir i que no ho va veure necessari

zentauroepp53901125 graf7829  sestao  bizkaia   26 06 2020   la diputada de vox 200626231404

zentauroepp53901125 graf7829 sestao bizkaia 26 06 2020 la diputada de vox 200626231404 / Miguel Tona

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El portaveu del Grup Parlamentari d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha assegurat que «només va fer falta una mica de quètxup perquè s’empassessin una bola com una catedral», amb referència a l’agressió  patida per la diputada de Vox Rocío de Meer durant un acte de campanya a la localitat biscaïna de Sestao.

Així ho ha manifestat aquest diumenge en una publicació al seu compte de Twitter, acompanyat d’un vídeo en què de Meer explica que després de l’agressió no va anar a l’hospital, sinó que li va curar la ferida una persona de seguretat i que no va necessitar punts de sutura. El portaveu de la formació morada ha criticat que «si la ultradreta ‘fake’ ‘informa’ d’alguna cosa, gairebé cap mitjà ho contrasta, gairebé tots ho publiquen com a cert».

«L’endemà es comprova que només va fer falta una mica de quètxup perquè s’empassessin una bola com una catedral, tenim un forat important en la nostra democràcia», ha afirmat Echenique. 

De Meer ha respost a «tots els progres» que estan preocupats per la seva salut que si hagués sigut «un invent» la seva ferida aquest dissabte a Irun s’hauria posat una tireta i que no la van poder atendre després de la pedrada perquè estaven «atrapats».

«Fins a les 23 hores no vam estar segurs (des de les 20 hores de la ferida). La meva ferida és neta, no va continuar sagnant, i no vaig anar a un ambulatori perquè no ho vaig veure necessari», ha assenyalat de Meer en una publicació en el seu compte de Twitter.

En la mateixa línia, ha insistit que no és «una ploramiques» i que va dir «des del minut 1» que estava bé. «Si sabés dissimular la sang tan bé, hauria tingut un comunicat mèdic meravellosament dissimulat també», ha dit.

La diputada de la formació que dirigeix Santiago Abascal ha criticat que, a més de la pedra que li van llançar, «van caure ampolles, boles d’acer, ous i pedres i ningú es va fer res greu». «Els que esteu tan ocupats ampliant les meves fotos per no condemnar els orcs de Sestao em feu llàstima», ha afirmat. 

Notícies relacionades

Després de l’acusació del portaveu d’Unides Podem, Vox ha criticat que la formació morada no condemna la violència contra ells perquè són «els seus veritables instigadors». «Amb aquesta declaració miserable, el que sembla ‘fake’ és la teva condició humana», ha respost la formació que presideix Santiago Abascal a la publicació d’Echenique.

Diversos diputats, inclosa la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, van condemnar l’agressió i van destacar que «la democràcia no es defensa a pedrades».