CAMPANYA POLÈMICA

L'Ertzaintza prohibeix una manifestació contra un míting de Vox a Irun

La policia basca desvincula el veto dels incidents que van ferir una diputada ultra aquest divendres

zentauroepp53901190 graf7832  sestao  bizkaia   26 06 2020  el presidente de vox200626231128

zentauroepp53901190 graf7832 sestao bizkaia 26 06 2020 el presidente de vox200626231128 / Miguel Tona

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ertzaintza ha prohibit una manifestació de protesta contra el míting de Vox per a les eleccions basques d’aquest dissabte a la tarda a Irun, ha informat la policia autonòmica.

El motiu de la prohibició és el canvi de recorregut que els manifestants havien sol·licitat en una segona convocatòria de la manifestació per fer coincidir el final amb l’hora i el lloc on Vox havia decidit celebrar definitivament el seu míting a Irun, a la plaça Pío XII.

L’Ertzaintza ha precisat que la prohibició de la marxa d’aquesta tarda es va decidir abans dels incidents d’ahir en un altre míting de Vox a Sestao, en què va resultar ferida en una cella una diputada d’aquest partit, Rocío de Meer.

Sobre aquests incidents d’ahir, la policia basca ha obert diligències per tractar d’aclarir penalment quines persones o grups de persones els van provocar. Segons ha explicat la policia basca, la concentració de persones a Sestao, que amb la seva «actitud agressiva i obstruccionista» van intentar rebentar el míting, no s’havia comunicat prèviament, tal com procedeix.

Notícies relacionades

Segons ha explicat la policia basca, la concentració de persones a Sestao, que amb la seva «actitud agressiva i obstruccionista» van intentar rebentar el míting, no s’havia comunicat prèviament, tal com procedeix.

L’Ertzaintza ha recordat que l’alteració de l’ordre públic en un acte electoral pot constituir delicte, tal com estableix la Llei de Règim Electoral General, que contempla penes de 3 a 12 mesos.