congrés dels diputats

El PP i Cs pregunten junts al Govern per escenificar la seva coalició a Euskadi

Beatriz Fanjul i Miguel Gutiérrez presenten una pregunta sobre l'abocador de Zaldibar

undefined50689462 01 11 2019  i d  la cabeza de lista al congreso del pp por b200124153035

undefined50689462 01 11 2019 i d la cabeza de lista al congreso del pp por b200124153035 / H Bilbao - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El  Partit Popular i Ciutadans  han presentat una pregunta conjunta al Congrés dels Diputats per saber si el Govern demanarà a la fiscalia que investigui les circumstàncies en què es va produir l'ensorrament a l'abocador de  Zaldibar (Biscaia),  on continuen sepultats dos operaris des del 6 de febrer.

El diputat de Cs  Miguel Gutiérrez  ha publicat el text de la iniciativa -firmada per ell mateix i per  Beatriz Fanjul,  diputada del PP per Biscaia- en el seu compte de Twitter i ha recordat que fa 140 dies que Joaquín Beltrán i Alberto Sololuze estan desapareguts.

Document

Títol del document (Auto)

«El Govern PNB-PSOE continua callant sense donar una resposta a l'altura de la gravetat dels fets. Avui, Cs i el PP preguntem al Govern d'Espanya si pensa actuar per aclarir responsabilitats», ha escrit, i ha assenyalat així l'Executiu d'Euskadi.

Notícies relacionades

Els populars i el partit taronja  ja havien registrat anteriorment de manera conjunta al Congrés peticions de compareixença i per a la creació de comissions d'investigació, però aquesta és la primera vegada que s'uneixen per presentar una pregunta parlamentària.

Ho han fet d'aquesta manera amb l'assumpte de l'abocador de Zaldibar per  donar visibilitat a la coalició PP+Cs  amb la qual es presenten a les eleccions autonòmiques basques del 12 de juliol; de fet, el seu logotip apareix en un cantó del document.

Temes:

País Basc