L'Audiència rebutja ajornar-lo

Daniel Osàcar ingressa a la presó de Brians 2 pel 'cas Palau'

L'extresorer de CDC, condemnat a tres anys i mig per l'espoli del Palau, ingressa voluntàriament a la presó

zentauroepp53885792 osacar200625172739

zentauroepp53885792 osacar200625172739 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’extresorer de CDC Daniel Osàcar ha ingressat aquest dijous de manera voluntària a la presó de Brians 2 per complir la seva condemna de tres anys i mig de presó per les comissions il·legals que el partit va cobrar de la constructora Ferrovial a través del Palau de la Música. Osàcar, acompanyat del seu advocat, Javier Melero, ha acudit a la presó, situada a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), cap a les cinc de la tarda. 

Aquest matí, l’Audiència de Barcelona ha rebutjat la seva petició d’ajornament mentre es tramita la seva petició d’indult, confirmant que el termini per entrar a presó expirava avui mateix. Segons la sala, tenint en compte la durada de la condemna imposada a l’extresorer de CDC, de tres anys i mig, «la previsible demora en la tramitació i resolució no donaria lloc que l’eventual indult es concedís quan ja s’ha complert la pena».

Data límit per a Millet també

L’Audiència ressalta, a més, que Osàcar va ser condemnat per pactar amb els saquejadors del Palau de la Música Fèlix Millet –que també té aquest dijous com a data límit per ingressar voluntàriament a la presó– i Jordi Montull –que va ingressar dilluns passat– el pagament de comissions il·lícites «amb destinació a CDC» que es feien arribar a aquest partit «de manera emmascarada».

Després de recordar que Osàcar ostentava en una etapa dels fets objecte d’acusació la condició de tresorer de CDC, l’Audiència destaca que el delicte de blanqueig de capitals en concurs amb falsedat en document mercantil i el delicte de falsedat comptable pels quals va ser condemnat està vinculat a la «corrupció política».

Ni edat ni salut

Notícies relacionades

A més, insisteix que ni l’edat ni les malalties que al·lega el condemnat són impediment per al seu ingrés a la presó, com ja va acordar l’Audiència quan va fixar aquest dijous, 25 de juny, com a data límit per a l’ingrés a la presó voluntari de Millet, Montull i Osàcar.

Montull, condemnat a set anys i mig de presó, va ingressar voluntàriament dilluns passat a la presó de Brians 2, mentre que Millet –condemnat a 9 anys i vuit mesos– i Osàcar encara no ho han fet, tot i que tenen fins aquesta nit per acudir a un centre penitenciari.