EL FUTUR POSTCONVERGENT

El PDECat aborda divendres l'encaix amb JxCat

Crítics amb Bonvehí li retreuen la seva oposició a confluir amb la Crida si implica la dissolució

zentauroepp51642421 made using turbocollage from www turbocollage com200108125603

zentauroepp51642421 made using turbocollage from www turbocollage com200108125603

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La direcció del PDECat farà aquest divendres una reunió de l’executiva amb «caràcter informatiu» per abordar l’encaix de la formació en la reorganització de l’espai de JxCat, en plenes negociacions entre tots els actors implicats.

Fonts de la direcció del partit han assegurat a Europa Press que la reunió de l’executiva havia de fer-se dilluns, però que la van posposar a l’espera d’una resposta de la Crida a una proposta que van posar sobre la taula i que no va arribar.

També han retret que el president de la Crida, Jordi Sànchez, convoqués dilluns de forma «unilateral» una reunió de la seva executiva sense dir-los res, incomplint un acord a què havien arribat sobre això, diuen.

Complir el tracte

«Nosaltres hem complert la part del tracte. Si és cert, ara ens sentim alliberats per fer una reunió informativa en la nostra executiva», afegeixen les esmentades fonts, que destaquen que la del PDECat l’han convocat una vegada han pogut parlar amb l’altra part.

Tot això arriba després que hi hagi membres de l’executiva del PDECat, crítics amb la gestió del president del partit, David Bonvehí, que li han demanat explicacions sobre les negociacions amb la Crida.

Notícies relacionades

Els crítics retreuen a Bonvehí que, segons ells, hagi renunciat a un escenari de confluència amb la Crida si comporta la dissolució del partit.

No obstant, des de la direcció consideren que aquests crítics són una «part minoritària», i demanen poder negociar en condicions i sense mal ambient; i, en funció del resultat, conviden que cada un prengui les seves decisions.