Jordi Montull ingressa a la presó de Brians 2 pel 'cas Palau'

L'exnúmero 2 del Palau de la Música va ser condemnat a 7 anys i mig de presó

zentauroepp53848995 pla mitj   de perfil  de jordi montull  acompanyat de la sev200622184754

zentauroepp53848995 pla mitj de perfil de jordi montull acompanyat de la sev200622184754 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jordi Montull, exnúmero 2 del Palau de la Música, ha ingressat aquest dilluns a la tarda a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), per la sentència del Tribunal Suprem pel ‘cas Palau’. L’ex mà dreta de Fèlix Millet en la institució catalana ha arribat a dos quarts de set acompanyat de la seva dona, la seva filla i la seva advocada.

L’Audiència de Barcelona va donar termini fins al pròxim 25 de juny per ingressar a la presó de forma voluntària als que van ser màxims responsables del Palau Fèlix Millet, condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó, i Jordi Montull, a 7 anys i mig, així com l’extresorer de Convèrgencia Daniel Osàcar, a 3 anys i mig, per diferents delictes de corrupció, com malversació de cabals públics, apropiació indeguda, tràfic d’influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals, comesos mitjançant el saqueig de la institució catalana.

Tots van dipositar la fiança imposada en la sentència del TS, tenen embargats els béns i han comparegut tantes vegades com han sigut requerits. Segons consta en la resolució, es té en compte la seva edat (84, 77 i 84 anys, respectivament) així com les patologies acreditades que presenten per estendre el termini de deu dies que indica el Reglament Penitenciari fins ara, que ja s’ha superat la desescalada per coronavirus. És a dir, no se’ls considera en condicions d’eludir l’ingrés a la presó ni per edat ni per malaltia ni per la pandèmia. I, per tant, desestima la petició de suspensió de la pena sol·licitada per Montull i Osàcar de suspendre l’ingrés a la presó per raons de salut, ja que a la presó també poden ser tractats mèdicament. Fins i tot, sobre el risc de contreure el coronavirus, el tribunal diu que també tenen risc de contagiar-se fora de presó.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Millet i Osàcar encara no han ingressat a la presó. Tots dos van demanar suspendre l’ingrés mentre es tramitava el recurs d’empara al Tribunal Constitucional i l’indult al Govern, però l’Audiència, de moment, no ha suspès l’ordre d’ingrés.