CRITS DE «¡QUE SE'N VAGIN!»

Incidents al final d'un míting de Vox a Sant Sebastià

Grups antifeixistes i radicals s'enfronten a Ortega Smith i a la candidata de Vox per Guipúscoa durant un passeig

20200621 499606 voxr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Grups d’antifeixistes i radicals han increpat i s’han enfrontat aquest diumenge a dirigents de Vox, entre els quals hi havia el secretari general de Vox Espanya, Javier Ortega Smith, i la candidata per Guipúscoa, María Pérez, durant un passeig pels carrers del centre de Sant Sebastià després de celebrar un míting a Alderdi Eder, al costat del monòlit en record a les víctimes del terrorisme.

Després de concloure el míting, en el qual els dirigents de Vox i la trentena de simpatitzants que han congregat han sigut constantment increpats per grups d’antifeixistes i radicals, al mig d’un fort dispositiu de la Ertzaintza, Ortega Smith i María Pérez, al costat d’altres dirigents de Vox, han iniciat un recorregut pel centre de la capital donostiarra, custodiats per un cordó policial.

Notícies relacionades

Durant el míting, els han interromput amb càntics de «que se’n vagin, que se’n vagin» i crits a favor de la independència, i en el recorregut els grups d’antifeixistes i radicals que els han seguit els han cridat «Alde hemendik. Utzi bakean Euskal Herria», «Assassins, feixistes kanpora», i «Independentzia».

Durant el passeig s’han viscut alguns moments de tensió, i els agents de l’Ertzaintza han hagut d’intervenir per posar distància entre els qui protestaven per la presència de Vox a Sant Sebastià i els dirigents del partit de Santiago Abascal, tot i que no s’han arribat a produir càrregues policials.