FINAL DE L'ESTAT D'ALARMA

Final de l'alarma: Sánchez demana unitat política i avisa: «El virus pot tornar»

El president del Govern insta a deixar de banda la crispació i deixar de gastar energia en «crear confrontació i divisions»

Anuncia la creació d'una «reserva estratègica» de l'Estat amb material sanitari que es completarà amb la de les comunitats

210fc104-f117-4877-a9e2-edf71f90de79-hd-web vid 20 153521 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Aquest migdia Pedro Sánchez ha fet una declaració institucional a la Moncloa, poques hores abans que acabi l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19. Ha agraït la col·laboració dels espanyols per la seva col·laboració els tres últims mesos per frenar els contagis, però ha advertit que no es pot baixar la guàrdia. «El virus pot tornar i pot sacsejar-nos de nou en una segona onada. S’ha d’evitar tant sí com no», ha afirmat. El cap de l’Executiu creu que en aquesta nova etapa els partits polítics han de deixar de banda la crispació i «fer un país millor, més just, més vivible». «Gastem massa energies en crear diferències, divisions, confrontació entre nosaltres,» ha dit.

En el seu discurs, després del qual no hi ha hagut preguntes de la premsa, ha anunciat la creació d’una «reserva estratègica» de material sanitari per part de l’Estat que es complementarà amb la provisió que facin les comunitats autònomes, ha afegit, per les seves competències en sanitat i salut pública.