Aldarulls al carrer

L'Ertzaintza carrega a Bilbao després d'un acte de Vox

El partit d'extrema dreta havia triat un barri d'alta concentració de població immigrant per arrencar la seva campanya electoral

bilbao / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Agents de la Brigada Mòbil de l’Ertzaintza han carregat aquest divendres a la tarda al centre de Bilbao contra una nombrosa concentració de veïns que protestaven contra un acte propagandístic de Vox.

tensin-en-bilbao-contra-el-mitin-electoral-de-vox / periodico

L’aldarull ha esclatat passades les 20.30 d’aquesta tarda, a l’acabament del míting, al qual han assistit una vintena de persones. Els antiavalots de la policia basca han hagut de cridar furgons de reforç quan la situació ha pujat de temperatura, enmig d’un xàfec d’insults, i entre el vol d’objectes que els manifestants i els seguidors de la formació d’extrema dreta s’han llançat entre ells, segons fonts policials.

El secretari general i número dos de Vox, Javier Ortega-Smith, i el cap de llista de la formació per a les eleccions basques, Niko Gutiérrez, havien triat la plaça Cor de Maria de Bilbao per celebrar un acte electoral que ha girat al voltant –i en contra– de la immigració. Aquesta zona, els districtes de les Corts i Sant Francesc, a prop de la ria i de Bilbao la Vella, hi ha una important presència d’immigrants.

Els dos dirigents d’ultradreta han hagut de ser escortats pels policies un cop s’ha acabat el míting, que s’ha desenvolupat enmig d’una gran cassolada dels veïns com a so de fons. Un jove de 22 anys ha sigut detingut i diversos agents de la Ertzaintza han resultat ferits lleus.

Desplegament dels antiavalots de l’Ertzaintza abans de l’acte electoral de Vox. / J.C.S.

Notícies relacionades

La plataforma local Sare Antifeixista havia emès aquest matí una nota considerant l’acte polític de Vox com una provocació.

El míting havia sigut declarat d’«alt risc» per la regidoria de seguretat de la ciutat basca, i l’Ertzaintza havia desplegat un important nombre d’efectius –fins a vuit furgonetes d’antiavalots– en prevenció d’uns incidents que finalment s’han produït.