Units Podem s'obre a «modificacions» en el seu acord amb el PSOE per als Pressupostos

Echenique assegura que després de la pandèmia s'hauran de «repensar algunes coses» del pacte amb els socialistes

Assenyala que les solucions a la crisi són els ajuts europeus i una reforma fiscal progressiva

zentauroepp52833390 el diputado de unidas podemos  pablo echenique  a su llegada200318090914

zentauroepp52833390 el diputado de unidas podemos pablo echenique a su llegada200318090914 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Amb les negociacions dels pressupostos generals de l’Estat pràcticament en marxa, Unides Podem s’ha obert a fer «alguna modificació» en l’acord de govern al qual van arribar amb el PSOE per construir l’actual Executiu a causa de la nova situació derivada de la crisi del coronavirus. 

Després que la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, apuntés dimarts passat que el pacte entre socialistes i podemistes s’haurà d’«adaptar a les circumstàncies del moment», Pablo Echenique ha assegurat que estan disposats a «repensar algunes coses», tot i que sent «seriosos amb els continguts» que es van incloure en l’acord. 

Notícies relacionades

En una entrevista a TVE, el portaveu dels morats ha assenyalat que el país ha passat per «la pitjor pandèmia dels últims 100 anys» i que «si això suposa alguna modificació del que s’havia pensat,  s’haurà d’emprendre». No obstant, preguntat per si això podria deixar sense efecte la intenció del Govern de derogar la reforma laboral del PP, Echenique ha aclarit que «els acords es compleixen» i que «al si del diàleg social» es procedirà a eliminar aquesta llei. 

A més, el dirigent d’Unides Podem ha afirmat que una «sortida de la crisi intel·ligent i potent» passa per rebre ajuts europeus i per realitzar una reforma fiscal progressiva. Respecte a la primera mesura, Echenique ha demanat al PP que deixi d’anar en contra dels interessos d’Espanya a la Unió Europea.