CORRUPCIÓ

Mas compareixerà al Parlament per la condemna del Suprem en el 'cas Palau'

Així s'ha aprovat en la comissió d'Assumptes Institucionals de la cambra catalana, en la qual tots els grups han avalat la compareixença excepte JxCat, que s'ha abstingut

mas-generalitat

mas-generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident català Artur Mas compareixerà al Parlament per la confirmació de la condemna per part del Tribunal Suprem a CDC a tornar 6,6 milions d’euros per cobrar comissions il·legals a través del Palau de la Música en el marc del que es coneix com a ‘cas Palau’.

Així s’ha aprovat en la comissió d’Assumptes Institucionals de la cambra catalana, en la qual tots els grups han avalat la compareixença de Mas excepte JxCat, que s’ha abstingut.

De la pena dictada pel Suprem es desentén el PDeCAT al no considerar-se «continuador» de l’antiga Convergència, si bé el 8 de juliol del 2016 l’antiga CDC va abaixar la persiana com a partit actiu en un congrés de clausura celebrat minuts abans d’inaugurar el congrés fundacional del seu partit hereu, el PDeCAT.

Final de Convergència

Notícies relacionades

A partir d’aquell moment, Jacint Borràs, un dels fundadors de Convergència, va pilotar CDC en la seva nova fase d’hibernació, ja sense activitat política, en què va mantenir una estructura reduïda, vinculada jurídicament al PDeCAT per un acord de transitorietat.

Si no es va dissoldre del tot en aquell moment el vell partit va ser perquè sobre ell pesaven obligacions com el deute o el patrimoni, afectat pel ‘cas Palau’, amb 15 seus embargades que es van posar a disposició del jutge per assegurar la seva eventual responsabilitat civil.