Iceta també demana a Torra que aclareixi l'horitzó electoral

El líder del PSC creu que allargar la legislatura és un «despropòsit»

50856010 59

50856010 59 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va reclamar ahir que es fixi una data electoral a Catalunya perquè un nou Govern pugui abordar la recuperació després de la pandèmia de la Covid-19. El líder socialista va considerar un «despropòsit» que s’allargui la legislatura més temps, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, constatés al gener les diferències entre els socis. 

Un contrast intern entre JxCat i ERC que, segons l’opinió d’Iceta, s’ha traduït en un «desgavell» entre conselleries al llarg d’una pandèmia en què, va acceptar, tots els governs s’han vist desbordats.

En el discurs de clausura del Congrés de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, i per via telemàtica, Iceta va anar més enllà dels últims tres mesos i va criticar la gestió dels últims governs de la Generalitat. «Ens han dividit, ens han debilitat econòmicament i socialment i ens han deixat sense perspectives, per això el PSC ha de ser una alternativa clara a deu anys perduts», va exclamar.

Fraternitat socialista 

Segons el seu parer, i després de l’últim Congrés, davant aquesta situació el PSC proposa un «projecte polític clar», basat en la unitat, la fraternitat i el socialisme com a moviment polític internacional que atén les necessitats dels treballadors i els més febles, va dir.

També va defensar fixar una data per als comicis abans de la resolució del Tribunal Suprem (TS) sobre la inhabilitació a Torra per desobediència: «Que permetin que un nou Govern faci un país millor».

Notícies relacionades

Uns comicis en què el PSC defensarà un model econòmic més social i l’enfortiment dels serveis públics.

Iceta va apostar per l’enfortiment de l’autogovern, la millora del finançament, el millor reconeixement de la diversitat d’Espanya, l’impuls al progrés econòmic i la justícia social, i l’equilibri territorial».