ENGANXADA A TWITTER

Torra retreu a Asens que neguin l'autodeterminació de Catalunya

El líder dels comuns va criticar que sigui Torra qui presideixi la taula de diàleg sobre Catalunya

zentauroepp53333164 12 03 2020 el presidente de la generalitat  quim torra  pres200509215641

zentauroepp53333164 12 03 2020 el presidente de la generalitat quim torra pres200509215641 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, s’han tornat a enganxar a Twitter a propòsit de l’autodeterminació i el paper dels comuns en la política catalana. 

Asens ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4 que segons el seu parer és «hàndicap important» que el president de la Generalitat, Quim Torra, lideri la part catalana de la taula de diàleg sobre Catalunya amb el Govern central. Segons Asens, Torra és un president «deslegitimat i qüestionat» i està en una situació de provisionalitat per la proximitat d’unes eleccions.

Torra no ha trigat a replicar Asens –tampoc és el seu primer enfrontament públic– i ha afirmat que, per ell, «hàndicap» és que la seva formació formin part d’un govern espanyol que es negui al fet que Catalunya exerceixi l’autodeterminació. «Deslegitimat per qui? Pels tribunals espanyols? Per haver defensat la llibertat d’expressió? Per demanar la llibertat dels presos polítics i exiliats?», ha interpel·lat Torra.

Notícies relacionades

Segons Asens, la competició entre JxCat i ERC en un context preelectoral pot dificultar la taula de diàleg, malgrat que no creu que «descarrili». D’altra banda, no ha descartat que els comuns formin part del pròxim Govern i ha remarcat la necessitat d’un govern «d’estabilitat progressista» malgrat veure «impossible» compartir executiu amb JxCat, mentre que pensa que amb ERC, estan «condemnats a entendre’s».

El líder dels comuns va afirmar també que Torra ha de ser «lleial» a allò que va anunciar vinculant la data de les eleccions amb l’aprovació dels pressupostos i que, una vegada se superi l’estat d’alarma, ha de posar data en els pròxims comicis catalans.