VA SER CONDEMNAT PER DESOBEDIÈNCIA

Mundó reclama 19.400 euros al Govern pels 33 dies que va estar a la presó

Donaria la indemnització que demana als familiars dels independentistes presos

carles mundo

carles mundo

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’exconseller Carles Mundó ha reclamat una indemnització de 19.409 euros al Ministeri de Justícia pels 33 dies que va estar en presó preventiva per la causa del procés, en la qual el Suprem va acabar condemnant-lo només per un delicte de desobediència, que no comporta penes de presó.

En el seu escrit de reclamació patrimonial dirigit al ministeri, al qual aquest dimecres ha tingut accés Efe, l’exconseller de Justícia manté que va ser empresonat de manera «indeguda», acusat de delictes castigats amb presó de què després va ser absolt, cosa que li ha ocasionat danys econòmics, psicològics i morals que estima en 19.409 euros.

Mundó va ingressar a la presó el 2 de novembre del 2017 per ordre de l’Audiència Nacional, arran de la querella que la fiscalia va presentar contra el Govern de Carles Puigdemont pel procés independentista, i va estar empresonat fins al 4 de desembre, quan el Suprem el va posar en llibertat sota fiança de 100.000 euros.

En la seva sentència del 14 d’octubre passat, el Suprem va absoldre’l del delicte de malversació del qual se l’acusava, pel qual la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat li demanaven set anys de presó, i l’acusació popular de Vox, 24, i el va condemnar únicament a inhabilitació i multa per desobediència, que no porta penes de presó.

Pèrdua d’ingressos

Segons argumenta Mundó en el seu escrit, la seva «indeguda» estada en presó preventiva durant 33 dies va comportar una pèrdua d’ingressos econòmics a la seva família, un «impacte emocional» per als seus tres fills, que van requerir tractament psicològic, i danys a la seva «honorabilitat» per la seva permanent exposició mediàtica relacionada amb greus delictes.

L’escrit recorda que el despatx d’advocats en el qual treballava li va rescindir el contracte després del seu ingrés a la presó, cosa que va ocasionar una «pèrdua d’ingressos» a l’economia familiar, i a això s’hi van sumar les despeses derivades dels set desplaçaments que va haver de costejar la seva dona per visitar-lo a la presó, en una ocasió acompanyada dels seus fills.

Segons l’opinió de Carles Mundó, l’«excepcional exposició mediàtica», amb una permanent aparició de la mateixa imatge en tots els mitjans sota l’acusació d’haver comès greus delictes i amb peticions de condemna de fins a 24 anys, «és una càrrega que, com s’ha vist en la sentència absolutòria, mai hauria d’haver suportat, i encara menys la presó preventiva més d’un mes».

Notícies relacionades

Aquesta exposició mediàtica, addueix, s’ha concretat en «situacions incòmodes a l’espai públic, en forma d’insults i altres expressions inapropiades», fet que suposa un «element molt rellevant» per reclamar un import superior al que se sol·licita quan no s’acredita cap circumstància especial.

Mundó ha assegurat que té previst donar la indemnització que reclama a l’Estat als familiars dels líders independentistes presos.