tensió a interior

Marlaska nomena David Blanes cap de la Guàrdia Civil a Madrid després del cessament de Pérez de los Cobos

El Govern central destina el destituït a la Intervenció Central d'Armes i Explosius

El coronel cessat recorrerà, segons La Sexta

undefined52336470 madrid 17 02 2020    politica comparecencia esta tarde en el200217191954

undefined52336470 madrid 17 02 2020 politica comparecencia esta tarde en el200217191954 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El tinent coronel de la Guàrdia Civil David Blanes González ha sigut nomenat pel Ministeri de l’Interior nou Cap de la Comandància de l’institut armat a Madrid, en substitució del coronel cessat Diego Pérez de los Cobos

El nomenament ha sigut realitzat pel secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, a proposta de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

El coronel Pérez de los Cobos no deixa el servei actiu. L’Executiu ha assenyalat que Pérez de los Cobos, que va ser cessat la setmana passada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, passa a ocupar un lloc en la Intervenció Central d’Armes i Explosius de Madrid. No obstant, segons La Sexta, Pérez de los Cobos recorrerà el seu cessament perquè sigui declarat nul.

El nomenament arriba un dia després que Interior expliqués que el que va aconseguir Pérez de los Cobos va ser «precipitar» el seu relleu com a cap de la Comandància de Madrid després de la pèrdua de confiança que va suposar que aquest alt càrrec de la Guàrdia Civil deixés d’informar els seus superiors en la cadena de comandament sobre tràmits relacionats amb l’entrega d’informes sobre la investigació judicial del 8-M i l’inici del contagi de coronavirus.

Carrera de Blanes

El tinent coronel Blanes era fins ara Cap de la Unitat Fiscal i Aeroportuària de la Comandància de Madrid.

Blanes ha passat al llarg de la seva carrera per la Comandància d’Àlaba, la Unitat de Seguretat de la Casa de SM el Rei, l’Acadèmia d’Oficials, l’Escola Superior de les Forces Armades a Madrid i el Gabinet Tècnic de la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

Està graduat en Dret, té un màster en Dret Públic i Estat Autonòmic, un màster en Direcció i Gestió de la Seguretat, i està diplomat en Estat Major de les Forces Armades.

El mateix Executiu ha recordat que el nomenament de Blanes en substitució de Pérez de los Cobos es produeix després dels nomenaments del tinent general Pablo Salas Moreno com a Director Adjunt Operatiu de la Guàrdia Civil i del tinent general Jesús Blázquez González com a cap del Comandament d’Operacions, números u i dos respectivament en l’escala operativa de l’Institut Armat.