Tardà: «Torra convocarà eleccions quan cregui que ha desgastat més ERC»

L'exdiputat republicà aposta per un Govern de front ampli que inclogui des del PSC fins a la CUP

zentauroepp45890168 madrid 14 11 2018  politica  sesion de control al gobierno  181114101204

zentauroepp45890168 madrid 14 11 2018 politica sesion de control al gobierno 181114101204

2
Es llegeix en minuts
Agencias

L’exdiputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Quim Torra, convocarà eleccions «quan cregui que ha desgastat més ERC». Un fet que ha qualificat «d’estèril i absurd, perquè l’acumulació de forces no es fa en quatre dies».

En una entrevista a Ràdio 4, Tardà ha apostat per un Govern de «front ampli» de partits catalanistes, tot i que ha dit que veu impossible que el PSC en formi part vistes les actuals circumstàncies, però ha afegit que si ERC guanya els comicis i aconsegueix la presidència de la Generalitat, els comuns i la CUP no podran evitar el debat sobre entrar en aquest Govern de front ampli malgrat que hi hagi la presència de JxCat.

Segons Tardà, el torrisme, a diferència del junquerisme, està ancorat en posicions prèvies al 2018. 
Per això ha afirmat que el cap del Govern decidirà la data de les eleccions a Catalunya quan cregui que està més ben situat en les enquestes. En canvi, ha defensat que ERC vol eleccions al més aviat possible i aposta per un Govern de front ampli que inclogui els partits independentistes i els que no ho són però que estan convençuts que la solució és un referèndum.

En l’entrevista, Tardà ha comentat l’article que va publicar a EL PERIÓDICO en què contraposava el torrisme versus el junquerisme. Segons l’exdiputat, des del gener del 2018 ERC «ha reorientat el rumb» per tenir èxit en el projecte independentista i, en canvi, el torrisme s’ha quedat ancorat en els posicionaments del 2017. En aquest sentit, ha defensat que ERC ha fet un esforç per corregir «tot allò que no es va fer bastant bé».

Segons Tardà, la doctrina del junquerisme es basa en el fet que la independència de Catalunya s’ha de construir «amb els catalans que no són independentistes, i no contra ells».

Rèplica a Puigdemont

Notícies relacionades

Preguntat per les declaracions de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que diu que si els independentistes no són capaços d’anar junts hauran d’explicar a la gent que no hi haurà independència, Tardà ho ha considerat una «falsedat» que no s’ajusta a la realitat. I ha afegit que «la unitat estratègica no té res a veure amb la unitat electoral».

Amb referència al fet que ara JxCat torni a demanar un mediador a la taula de diàleg, el republicà ha recordat que el torrisme va estar en contra d’aquest espai des del principi. «Si del que es tracta és d’anar traient conills del barret per dificultar-ho tot, de posar-hi sorra en comptes de greix, pot dificultar-ho. Però al final el sentit pragmàtic sortirà bé», ha conclòs.