Espinosa de los Monteros (Vox) als immigrants: «Els pocs diners que tenim són per als espanyols»

El portaveu ultra llança aquest missatge en espanyol, anglès i francès per contrarestar l'efecte crida de l'ingrés mínim vital

espinosa de los monteros / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha portat el seu rebuig de la immigració un pas més enllà. A la sala de premsa de la Cambra baixa, ha demanat en diversos idiomes (espanyol, anglès i francès) a aquelles persones que tinguin pensat emigrar a Espanya que no vinguin: «Els pocs diners que tenim són per pagar els espanyols». Un missatge que, ha argumentat, és per contrarestar l’efecte crida que provocarà l’aprovació de l’ingrés mínim vital (IMV) aprovat pel Consell de Ministre divendres passat. 

Els de Santiago Abascal, que han arribat a acusar els migrants que arriben a Espanya de portar malalties, van assenyalar aquest dilluns que l’IMV és una invitació «a crits» per a la immigració irregular. Aquest dimarts, repreguntat per la posició del partit, Espinosa de los Monteros s’ha mostrat molt més dràstic. «El missatge ha de ser molt clar per a tots els immigrants que estan pensant arribar a Espanya. No vinguin. No els podem acollir. Espanya no té capacitat per pagar-los», ha sentenciat. 

«Ho diré en altres idiomes perquè ens entenguin els que ens estan sentint des d’altres llocs», ha dit el dirigent ultra abans de repetir les seves paraules en anglès francès. «Spain does not have the capacity to pay you (Espanya no té la capacitat per pagar-vos)», ha dit en anglès abans d’avisar-los en el mateix idioma que «no comencin un llarg i perillós viatge» per arribar a Espanya i cobrar l’IMV perquè «s’emportaran una decepció». 

Acusacions al Govern 

Notícies relacionades

A més de llançar aquestes advertències, Espinosa de los Monteros ha acusat el Govern de ser «enormement irresponsables» per incitar els migrants a realitzar «perillosos viatges». En aquest sentit, ha assenyalat que l’article 7 del reial decret publicat en el BOE aquest dilluns recull que seran beneficiàries d’aquesta prestació les «persones víctimes de tràfic d’éssers humans i d’explotació sexual», cosa que, segons diu, implica que tots els immigrants podran acollir-se a la mesura. 

No obstant, el ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, ja va titllar aquest dilluns de «completament falses» aquestes afirmacions. «Les persones que estan en situació administrativa irregular, per la llei d’estrangeria, article 14, no poden tenir accés a les prestacions de la Seguretat Social però sí que hi ha altres administracions que els poden ajudar, i nosaltres, des de diferents àmbits, des de diferents administracions els podem ajudar», va remarcar.