LA GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

El PSC demana a Bargalló un pla consensuat per a la tornada a les escoles

Planteja un full de ruta educatiu després de denunciar la improvisació i falta de comunicació del conseller amb el món educatiu i municipal

zentauroepp53488662 pla mitj  del conseller d educaci   josep bargall   interven200521154707

zentauroepp53488662 pla mitj del conseller d educaci josep bargall interven200521154707 / Job Vermeulen Parlament

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC lamenta que Josep Bargalló hagi dipositat en les escoles la responsabilitat de la reobertura dels centres i que no hagi concretat encara si a l'estiu es mantindran les beques menjador i quines activitats educatives hi haurà, ni com serà l’inici del pròxim curs escolar. Davant aquesta situació ha presentat un manifest amb el seu full de ruta per a l’educació en la nova normalitat. La secretària d’Educació del PSC, Esther Niubó, i les alcaldesses de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, han reclamat al conseller una reunió urgent per abordar l’assumpte després de denunciar que la falta de comunicació que hi ha amb el departament els fa sospitar que Bargalló no té un pla definit.

Notícies relacionades

«El conseller ha aconseguit que tothom estigui en desacord amb aquest no sé si dir-ne pla. S’ha tret de sobre les responsabilitats i les ha deixat als centres educatius i als municipis. Penso que no hi ha cap pla real», ha denunciat Marín. «No hi ha un pla de xoc. Sembla que les guarderies no formin part de les responsabilitats de la Generalitat. Segurament ho creu, i així ens han tractat aquests últims anys al no donar-nos ni un euro per a les guarderies», ha afegit la presidenta de la Diputació de Barcelona. Niubó ha explicat que ja ha registrat una petició de compareixença al Parlament perquè el conseller «doni la cara» davant la «incapacitat d’articular fòrums amb el món municipal i el conjunt de la comunitat educativa». «No pot passar ni un dia més sense un pla de xoc», ha sentenciat la diputada socialista, que ha recordat que molts alumnes encara no han rebut els paquets de connectivitat per a les classes ‘online’.

Per la seva banda, Moret ha fet èmfasi en una planificació clara d’un «estiu educador». L’alcaldessa de Sant Boi ha sol·licitat la continuïtat de les beques menjador en el període no lectiu i més recursos davant l’emergència social i educativa.  Parlon, que ha denunciat una «falta d’informació flagrant», ha demanat tenir amb Bargalló la mateixa interlocució que tenen amb la consellera de Salut o el conseller d’Interior. «Em temo que darrere aquesta falta de comunicació només hi ha improvisació o realment no hi ha cap pla». L’alcaldessa colomenca, que per exemple ha posat en relleu contradiccions com que a les guarderies es permet fer menjador i a les escoles no, ha demanat que es convoqui els alcaldes dels municipis de més de 50.000 habitants, «on s’expressa de forma més clara la bretxa digital i les problemàtiques de vulnerabilitat».