davant de l'Audiència Nacional

El PP recorre l'ordre ministerial sobre el final de curs per crear «greuges» autonòmics

García Egea acusa el Govern de «rentar-se les mans» amb l'educació

casado-egea

casado-egea / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat aquest dilluns un recurs de la seva formació per l’ordre ministerial que regula el final del curs escolar i l’inici del següent al considerar que crea un «greuge» entre comunitats quan tots els alumnes han de tenir el mateix tractament visquin on visquin. Al seu entendre, el Govern de Pedro Sánchez es «renta les mans» amb l’educació enmig de la crisi del coronavirus.

«Tots els alumnes, visquin on visquin, han de tenir les mateixes oportunitats i tractament», ha subratllat García Egea en una roda de premsa a la seu del PP, després de la reunió que ha presidit el president del partit, Pablo Casado, amb els seus grups parlamentaris al Congrés, Senat i Parlament Europeu.

García Egea ha assenyalat que el seu partit ha presentat aquest recurs davant de l’Audiència Nacional contra aquesta ordre ministerial per «conculcar la llei orgànica d’educació a l’establir la promoció com a norma general», «buidar de contingut a través d’un reglament un precepte legal que desenvolupa un dret fonamental» i per «violar l’article 6 de la llei orgànica que regula els estats d’alarma, excepció i lloc».

«Sabem que aquest Govern té un problema amb el compliment de les normes, no només el Govern en el seu conjunt sinó també els ministres de forma individual», ha dit, per afegir que el PP ha d’estar «preparat» perquè la llei es compleixi i «controlar» que així es faci.

Notícies relacionades

García Egea ha afirmat que en matèria educativa l’Executiu «s’ha rentat les mans i s’ha apartat», ja que no hi pot haver «diferències» entre les diferents comunitats autònomes i crear «greuges». «Si té comandament únic i estem tots sortint del desconfinament, no pot ser que el Govern es renti les mans sobre la manera de concloure el curs escolar, creant un enorme greuge entre els alumnes de les diferents comunitats autònomes», ha abundat.

«Si la senyora Celaá el que volia era rentar-se’n les mans, el que havia d’haver fet és quedar-se a casa seva i no ser ministra d’Educació», ha asseverat, per afegir que quan un és ministre ha «de prendre decisions».