Moncloa celebra la iniciativa Macron-Merkel del mig bilió d'euros

Pedro Sánchez el titlla de «primer pas en la bona direcció» i explica que es desplegarà «a través de subvencions no reemborsables»

undefined53459527 berlin  germany   may 18  german chancellor angela merkel an200518204316

undefined53459527 berlin germany may 18 german chancellor angela merkel an200518204316 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El Govern de Pedro Sánchez ha celebrat aquesta tarda de dilluns l’acord aconseguit pel president francès, Emmanuel Macron, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, per promoure la creació a Europa d’un fons de reconstrucció per als països més colpejats per la crisi de la Covid-19. 

La secretaria d’Estat de Comunicació ha difós una nota segons la qual l’Executiu «rep positivament la Iniciativa Conjunta de França i Alemanya per a la Recuperació Europea de la Covid-19, que recull moltes de les propostes fetes per Espanya per a una sortida ràpida i solidària de la crisi».  

El comunicat de Moncloa qualifica de «pas important en la bona direcció» el «Fons de Recuperació Europeu proposat, amb un mínim de 500.000 milions d’euros en transferències per als països i sectors més afectats per la crisi». 

Notícies relacionades

El Govern d’Espanya també ha expressat el seu desig que «la Comissió Europea posi sobre la taula en els pròxims dies una proposta ambiciosa, que serveixi de base per a un acord amb què emprendre la reactivació econòmica i social d’Europa després de la pandèmia, tal com li va ser encomanat pel Consell Europeu del passat 23 d’abril».

El president del Govern ha comentat a la xarxa social Twitter que rep «positivament» la iniciativa de Merkel i Macron. Pedro Sánchez la considera «en línia amb les nostres demandes», ha escrit, i ha explicat que el fons es desplegarà «a través de subvencions no reemborsables».