DOS INFARTS ANTERIORS

Julio Anguita està «estable» i «sedat a l'uci» de l'hospital Reina Sofía de Córdoba

L'excoordinador general d'IU i exalcalde de Còrdova va patir una aturada cardiorespiratòria aquest dissabte a casa seva

Retrat de Julio Anguita, excoordinador federal dIzquierda Unida, durant una entrevista a Còrdova.

Retrat de Julio Anguita, excoordinador federal dIzquierda Unida, durant una entrevista a Còrdova. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
José María Martín

L’exalcalde de Còrdova i excoordinador federal d’Esquerra Unida (IU), Julio Anguita, es troba «estable» tot i que «continua sedat a l'uci de l’Hospital Reina Sofía», segons han comunicat a aquest diari fonts pròximes a l’exdiputat en el Congrés.

En el comunicat mèdic facilitat per l’hospital s’indica que Anguita continua ingressat a l'uci «en estat crític», tot i que no s’aprecien «canvis significatius»

Aquest dissabte Anguita va ser ingressat d’urgència a l'uci del centre sanitari de la capital cordovesa en situació crítica després que professionals del 061 el reanimessin cardiopulmonarment a casa seva després de patir una aturada cardíaca.

Dos infarts més previs

Notícies relacionades

Cal recordar que l’exdiputat va tenir dos infarts de miocardi el 1993, en plena campanya electoral, i l’any 1998. El 2009 i el 2014 també va ingressar per problemes cardíacs en un hospital de Cadis i Salamanca, respectivament.

L’última aparició pública d’Anguita va ser el 4 de maig, en un vídeo difós pel Colectivo Prometeo en què instava els ciutadans a reflexionar sobre les conseqüències de la pandèmia pel coronavirus. «El demà dependrà de com sortim avui», afirmava el polític. 

Temes:

Julio Anguita