INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Cs, el PSC i els comuns demanen la compareixença de Borràs per explicar si va fraccionar contractes

El Tribunal Suprem investiga si va beneficiar un amic seu durant la seva gestió al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans, el PSC i els comuns han sol·licitat la compareixença de l’exconsellera de Cultura i diputada de JxCat al Congrés, Laura Borràs, per la seva gestió al capdavant de l’Institut de les Lletres Catalanes  (ILC), en la comissió d’assumptes institucionals del Parlament. 

El Tribunal Suprem investiga una suposada fragmentació de contractes de Borràs per beneficiar un amic, l’informàtic Isaías Herrero, que va dur a terme mentre va estar al capdavant de la institució entre el gener del 2013 i el mateix mes del 2018. Uns fets que podrien constituir delictes de prevaricació, frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental.

Notícies relacionades

Segons la Sindicatura de Comptes, Borràs «va incomplir» la llei de contractes públics al trossejar fins a cinc contractes. El dictamen de fiscalització exposa que de l’anàlisi dels contractes menors del període 2016-2018 es desprèn que se’n van adjudicar uns quants per «imports acumulats» superiors al màxim permès, alhora que destaca que hi ha «reiteració de l’objecte», per això, en la seva opinió, «hi va haver un fraccionament de la contractació». Dos corresponen a concessions fetes per la política catalana a un conegut seu, Isaías Herrero, per un global de 27. 900 euros

Cs, igual com el PSC, també ha sol·licitat la compareixença de l’expresident Artur Mas en la comissió d’assumptes institucionals del Parlament per donar explicacions sobre el ‘cas Palau’ després que el Tribunal Suprem ratifiqués les condemnes imposades per l’Audiència de Barcelona pel saqueig del Palau de la Música.