ALIANCES AL CONGRÉS

Cs no descarta recolzar una altra pròrroga, tot i que aposta per sortir de l'estat d'alarma «al més aviat possible»

Arrimadas desdenya «avançar pantalles» i opina que l'impacte de la pandèmia pot canviar «en 24 o 48 hores»

zentauroepp53331751 la presidenta de ciudadanos  in s arrimadas  a su llegada al200506100933

zentauroepp53331751 la presidenta de ciudadanos in s arrimadas a su llegada al200506100933 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha dit aquest divendres que el seu partit aposta per sortir «al més aviat possible» de l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, però que en aquest moment no pot avançar si recolzarien o no que es prorrogués per cinquena vegada perquè dependrà de quina sigui la situació.

En una entrevista a Antena 3, li han preguntat per les declaracions de la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, que ha dit que segurament serà necessari mantenir l’estat d’alarma «algunes setmanes més» després del 24 de maig, quan venç la quarta i última pròrroga autoritzada pel Congrés dels Diputats a proposta del Govern.

Sobre si la formació taronja votaria a favor d’aquesta nova pròrroga, Arrimadas ha respost: «Ni ho descarto ni ho deixo de descartar. Estem en una pandèmia en què en 24 o 48 hores pot canviar molt la situació».

Notícies relacionades

No obstant, ha assenyalat que el que voldria el seu partit és abandonar l’estat d’alarma «d’una manera ordenada al més aviat possible», amb un pla que permeti a les autoritats actuar davant de possibles focus de contagi o rebrots del virus i tenint garantit que es podran mantenir les mesures de recolzament econòmic i social.

«No puc avançar pantalles, però la votació d’ahir era una pròrroga per quinze dies, no per quinze mesos o quinze setmanes. ¿Què passarà d’aquí quinze dies? Ho veurem», ha afegit.