Sant Andreu de la Barca declara persona no grata Vergés

L'alcalde acusa els responsables de Salut de rebutjar de forma «irresponsable» l'hotel medicalitzat i l'hospital de campanya

La consellera acusa l'ajuntament d'haver «volgut fer les coses al revés»

jmexposito53135285 pla curt de la consellera de salut  alba verg s durant amb e200418105641

jmexposito53135285 pla curt de la consellera de salut alba verg s durant amb e200418105641 / Miquel Codolar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) ha declarat aquest dijous persona no grata a la ciutat la consellera de Salut, Alba Vergés, «per la gestió que ha fet de la crisi del coronavirus a la ciutat». L’alcalde de la ciutat, Enric Llorca (PSC), ha fet aquest anunci durant el desmuntatge de l’hotel medicalitzat habilitat per l’ajuntament, i que el Govern no ha utilitzat.

De la mateixa manera, el consistori considera persones no grates al municipi el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella; i el responsable del Servei Català de la Salut de la zona, Joan Puigdollers

L’alcalde socialista ha acusat els responsables de Salut de «menysprear» de forma «irresponsable» l’ajuda que el municipi ha posat a la seva disposició, i els ha titllat d’«insensibles i incompetents» per rebutjar tant l’hotel medicalitzat com l’hospital de campanya malgrat «saber que eren necessaris». «Espero que en el futur l’únic color que defineixi l’acció política sigui el d’ajudar la resta», ha afegit.

Notícies relacionades

Vergés ha dit aquest dijous que «no puc compartir» la decisió de l’alcalde, però que «són lliures de fer-ho». En un to entre molest i cansat, Vergés ha recordat que ha treballat conjuntament amb molts municipis durant la gestió de la pandèmia, però que l’alcalde de Sant Andreu de la Barca «ha volgut fer les coses al revés».

El ministre de Sanitat i secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, també s’ha desmarcat d’aquesta decisió. A preguntes del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant la compareixença setmanal d’Illa davant la Comissió de Sanitat, el ministre ha assegurat que mai ha sigut partidari de declarar persona no grata a ningú, «en cap situació» perquè la política és discrepància però no ha d’arribar a aquest límit. «No la comparteixo».

Arxivada la denúncia contra el Govern per l’hospital de campanya

El jutge ha arxivat la denúncia contra el president Quim Torra i la consellera Alba Vergés per l’hospital de campanya de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, al concloure que el Govern va respondre a les «necessitats assistencials» de la zona, sense vetar la instal·lació. En una interlocutòria, el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Martorell acorda el sobreseïment lliure de la investigació per homicidi imprudent que va obrir arran de la denúncia d’un particular que acusava el Govern d’haver rebutjat l’obertura d’un hospital de campanya que la Guàrdia Civil va muntar a Sant Andreu de la Barca.