EL TS VA RATIFICAR LA CONDEMNA

El PSC demana la compareixença de Mas al Parlament pel 'cas Palau'

El Tribunal Suprem va ratificar les condemnes de Millet, Montull i CDC i va confirmar el comís de 6,6 milions d'euros a Convergència

mas-generalitat

mas-generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC ha registrat aquest dijous una petició de compareixença de l’expresident Artur Mas en la comissió d’assumptes institucionals del Parlament per donar explicacions sobre el ’cas Palau’.

El Tribunal Suprem va revisar les condemnes imposades per l’Audiència de Barcelona pel saqueig del Palau de la Música i durant l’estat d’alarma ha acabat de perfilar la seva sentència, que ratifica la sentència. Confirma el comís de 6,6 milions d’euros a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per tràfic d’influències i les penes imposades als màxims responsables de la institució Félix Millet Jordi Montull a 9 anys i 8 mesos de presó i multa de 4,1 milions i a 7 anys i mig de presó i multa de 2,9 milions, respectivament. A més tots dos han de tornar a les estructures del Palau (Consorci, Fundació i Associació) els 23 milions que van saquejar. 

Notícies relacionades

La sentència del Tribunal Suprem sí que rebaixa en mig any la condemna de l’exresponsable financera del Palau Gemma Montull que queda en 4 anys amb multa de 2,6 milions d’euros, i la de l’extresorer de CDC Daniel Osàcar que passa de 4 anys i 5 mesos a 3 anys i mig, al ser absolt del delicte de tràfic d’influències pel qual també se’l va condemnar. No obstant, manté la multa de 3,7 milions d’euros com a autor d’un delicte de blanqueig de capitals, en concurs medial amb falsedat en document mercantil i comptable, amb l’atenuant de dilació extraordinari i indegut en la tramitació del procediment.

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va demanar explicacions a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, després que el Tribunal Suprem confirmés la condemna a CDC, partit del qual va ser president. «Davant de la confirmació de la sentència del ‘cas Palau’ i la desviació de fons a CDC, és hora que el president Mas doni explicacions per uns fets molt greus que devaluen les institucions i el servei públic», va publicar la viceprimera secretària dels socialistes catalans a Twitter.