PER UN TUIT

Societat Civil Catalana denuncia el 'dircom' d'Interior per «incitació a la violència»

L'entitat constitucionalista carrega contra el Govern per no desmarcar-se de les declaracions de Piqué a Twitter

cartell guillem car 1200

cartell guillem car 1200

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Societat Civil Catalana (SCC) ha presentat aquest dimarts al jutjat de guàrdia de Barcelona una denúncia davant de fiscalia contra el director de comunicació de la Conselleria d’Interior, Joan Maria Piqué, per «incitació» a la violència.

L’entitat constitucionalista, igual com Cs, el PSC i PPC, havia demanat el seu cessament immediat després que Piqué publiqués, i esborrés poc després, un tuit sobre l’aixecament del 2 de maig del 1808 contra les tropes de Napoleó. A la xarxa social Twitter, va penjar un cartell en el qual apareix una mà carregant una escopeta i que crida a la revolta armada recordant les dates de 1808 –l’aixecament del 2 de maig contra les tropes franceses– i de 1936 –any de l’inici de la Guerra Civil–, i va escriure la frase: «Potser és un enfocament que encara no ens hem plantejat i funcionaria». 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va sortir dilluns en defensa del seu cap de premsa i va afirmar que coneix l’objectiu del tuit que va difondre el seu cap de premsa i va assegurar que no anava en el sentit que «molts han volgut malinterpretar o ho han interpretat per si sols». Va descartar així el cessament de Piqué i va donar el tema per conclòs.

Notícies relacionades

L’entitat assegura que el tuit és «una acció irresponsable que depassa tots els límits de la nostra democràcia i és especialment greu que aquest menyspreable missatge hagi sigut abocat per un càrrec públic». «El Govern de la Generalitat des de fa ja molt temps va renunciar a representar tots els catalans. Amb tota la fanfarroneria i la barra del món presumeix de no fer-ho i només s’esforça a acontentar els que comparteixen la seva ideologia. Ni tan sols en plena pandèmia ha sigut capaç de desenganxar-se de les seves aspiracions separatistes i antidemocràtiques», afegeix SCC en un comunicat. 

A més, critica que l’Executiu català «no hagi censurat, ni s’hagi desmarcat d’aquesta publicació i s’hagi limitat a explicar que únicament es tracta d’un error d’interpretació per part del qual l’han vist i llegit, diu molt de la qualitat democràtica d’aquest govern».