al mantenir la seva classificació en segon grau

Interior rebutja concedir la semillibertat a Rodrigo Rato

jcarbo45611795 rato181025131630

jcarbo45611795 rato181025131630 / VICTOR LERENA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l’Interior, ha rebutjat concedir la semillibertat a Rodrigo Rato al mantenir la seva classificació en segon grau, han informat a Europa Press fonts d’aquest organisme.

La junta de tractament del centre penitenciari de Soto del Real (Madrid) va proposar el 22 d’abril concedir el tercer grau o la semillibertat a l’exvicepresident del Govern i de Bankia.

L’exdirigent del PP compleix condemna de quatre anys i mig de presó pel cas de les targetes ‘black’ i espera conèixer la sentència per la sortida a borsa de Bankia. Segons les esmentades fonts, la decisió s’ha justificat precisament que l’intern espera conèixer aquesta resolució judicial.

Rato, de 70 anys, va ingressar a la presó madrilenya a finals d’octubre del 2018 i és l’únic dels 15 condemnats que van ingressar a la presó per les targetes ‘black’ que continua en el règim ordinari. La proposta d’elevar de segon a tercer grau Rato li hauria permès sortir de la presó a treballar, i només haver de tornar a dormir-hi de dilluns a dijous.

Fa gairebé tres mesos va sortir de la presó per disfrutar de dos permisos de sis dies cada un concedits per l’Audiència Nacional, que el va autoritzar atenent al bon comportament i al no apreciar-se risc de fuga.

Des de principis de desembre del 2019, quan feia més d’un any que estava a la presó, Rato ja podia començar a demanar permisos ordinaris a l’haver complert una quarta part d’aquesta condemna, tot i que en paral·lel està a l’espera que es publiqui la sentència per la sortida a borsa de Bankia, un cas en el qual la Fiscalia Anticorrupció va elevar la seva petició inicial per sol·licitar vuit anys i mig de presó més.

Les seves disculpes

Notícies relacionades

A l’ingressar a la presó, l’exvicepresident va demanar perdó. «Accepto les meves obligacions amb la societat i assumeixo els errors que hagi comès. Demano perdó a la societat i a les persones que s’hagin pogut sentir decebudes», va dir davant de la premsa a les portes de Soto del Real.

A causa de la pandèmia de coronavirus, el Ministeri de l’Interior ha suspès els permisos de sortida i també les comunicacions físiques de tots els presos. A més, la direcció de Soto del Real va aïllar de forma preventiva fa uns dies el mòdul 10, on compleixen condemnen Rato i altres presos com l’extresorer del PP Luis Bárcenas o l’exconseller madrileny Alberto López Viejo, després de detectar un positiu.  

Temes:

Rodrigo Rato