congrés dels diputats

PSOE i Podem registren sense el PP la comissió de reconstrucció després del coronavirus

sanchezok

sanchezok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PSOE i Unides Podem han registrat aquest divendres en el Congrés una proposta per crear la pròxima setmana la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica, en la qual es debatran estratègies per sortir de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. Al final, no hi ha hagut un text pactat amb el PP, que aposta per un format que permeti que, a més d’analitzar mesures de futur, s’examini la gestió del Govern en aquests mesos de pandèmia.

La proposta del PSOE i d’Unides Podem, recollida per Europa Press, segueix l’esquema plantejat pel president Pedro Sánchez i busca centrar el debat en quatre eixos: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l’economia i la modernització del model productiu; l’enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la posició d’Espanya davant de la Unió Europea.

El seu objectiu és que en aquest nou fòrum parlamentari, la creació del qual depèn ara de la reunió que la Mesa del Congrés farà el pròxim dimarts, es puguin rebre les propostes dels diferents grups, celebrar debats i acordar conclusions conjuntes sobre les mesures que cal adoptar per a la reconstrucció econòmica i social, com a conseqüència de la crisi del Covid-19.

Dos mesos prorrogables

Notícies relacionades

En principi, s’estableix un termini de dos mesos de treballs, tot i que prorrogables si hi ha consens, i tot acabarà amb un dictamen que s’elevarà al ple del Congrés per a la seva aprovació.

En la comissió, segons el disseny de PSOE i Unides Podem, tindran cabuda tots els partits amb representació en el Congrés, incloent els minoritaris, però en tot cas a la presa de decisions regirà el criteri del vot ponderat, tenint en compte els vots que cada un té en el ple.