Cs acusa JxCat i ERC de «vetar» les seves esmenes als pressupostos

Els taronges havien presentat fins a 53 objeccions perquè fossin discutides en el ple

zentauroepp50439905 roldan en el parlament191017114049

zentauroepp50439905 roldan en el parlament191017114049 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mesa del Parlament, amb els vots de JxCat i ERC, ha desdenyat les 53 esmenes de Cs als pressupostos de la Generalitat per al 2020, que seran debatuts i, tret de sorpreses d’última hora, aprovats en un ple reduït a un màxim de 21 diputats aquest divendres.

Fonts dels taronges asseguren que els grups independentistes han «bloquejat» les seves objeccions al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que el partit va demanar amb la voluntat d’adaptar els comptes a la crisi del coronavirus i analitzar el compliment de la legalitat vigent. Segons aquestes veus, «no té congruència» el moviment de JxCat i ERC, perquè les esmenes presentades «movien partides del pressuposat per aturar la crisi».

Notícies relacionades

«Hi ha un munt d’arguments per esmenar el dictamen i un era poder fer esmenes. Però, quan es presenten, els dos partits del Govern les veten i asseguren que no són congruents sense saber explicar per què», afegeixen aquestes fonts. El partit afirma que presentarà una petició de reconsideració a l’òrgan parlamentari.

El PSC i el PPC s’han posicionat a favor de Cs en la Mesa. «No volen entrar en el debat que aquest pressupost ja no serveix. Sobretot, ERC, perquè són els seus primers pressupostos, la creació de Pere Aragonès, i no vol taques», afegeixen aquestes mateixes veus.