després de la seva reunió amb sánchez

Casado, disposat a recolzar la pròrroga de l'estat d'alarma si hi ha mesures urgents

zentauroepp53175130 casado200420113736

zentauroepp53175130 casado200420113736

1
Es llegeix en minuts
EFE

El líder del PP, Pablo Casado, ha manifestat la seva disposició a tornar a donar suport a la pròrroga de l’estat d’alarma aquest dimecres al Congrés, però ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, que, a canvi, posi en marxa una sèrie de mesures urgents a nivell sanitari i econòmic.

Entre les quals, la dotació de material i de tests massius, a més de mesures per garantir les «llibertats democràtiques» a Espanya, com que s’habiliti el Portal de Transparència i s’hi incloguin les actes dels experts i es donin explicacions «públiques» sobre les limitacions a la llibertat d’expressió que el PP creu que hi pot haver a través de les xarxes socials.

Notícies relacionades

«Tenim la responsabilitat d’anar donant suport a les pròrrogues de l’estat d’alarma, però el Govern té la responsabilitat d’adaptar aquest estat a les peticions assenyades i legítimes de l’oposició», ha dit Casado en una roda de premsa telemàtica, després de la reunió per videoconferència de més d’una hora amb Sánchez.

En aquesta reunió, han acordat que la taula de reconstrucció que plantejava el president del Govern es converteixi en una comissió parlamentària per abordar mesures a mitjà termini. Entre aquestes mesures, es pot incloure la de la renda mínima vital, segons ha dit Casado, que creu que aquesta mesura no és nova, sinó que ja l’han estat desenvolupant les autonomies.