CORONAVIRUS

El Govern suspèn les obres en edificis habitats per evitar els contagis

L'objectiu és impedir la transmissió del virus entre els obrers i els residents de l'edifici on es fa la reforma

El BOE exceptua les reparacions urgents i imprescindibles

3

3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest diumenge una ordre ministerial en què se suspenen les obres d’intervenció en edificis en què hi hagi persones alienes a la construcció per evitar el contacte entre treballadors i habitants i reduir així el risc de contagi per coronavirus.

L’ordre explica que «la concentració de persones en edificis» on es duen a terme obres en què «els treballadors han de compartir determinats espais comuns amb residents o altres usuaris» implica un «increment del risc de contagi per Covid-19», informa Europa Press. Per això, el Govern, per «garantir la contenció de la pandèmia», procedeix a suspendre «l’execució de determinades obres».

No obstant, la prohibició no afectarà les construccions o reparacions de caràcter «urgent», com ara instal·lacions, avaries o tasques de vigilància del mateix immoble.

Notícies relacionades

«L’esmentada restricció no afectarà les obres en què no hi hagi l’esmentada interferència i les obres a fer es puguin sectoritzar o separar dins l’immoble que afectin», determina l’ordre.