CORONAVIRUS

Un jutge evita que deixi l'hospital un malalt per coronavirus

El magistrat considera que deixar-lo sortir «comportaria un evident i temerari risc de propagació»

undefined52935129 madrid  26 03 2020  coronavirus  llegada de enfermos en ambu200403182102

undefined52935129 madrid 26 03 2020 coronavirus llegada de enfermos en ambu200403182102 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Palència, en funcions de guàrdia, ha ordenat l’internament forçós d’un pacient de l’Hospital Río Carrión que, malgrat estar encomanat per coronavirus, va sol·licitar l’alta voluntària. El magistrat considera que deixar-lo sortir «comportaria un evident i temerari risc de propagació». 

Es tracta d’un home que va ingressar fa una setmana en el centre hospitalari amb «evident simptomatologia» de patir coronavirus, contagi que va ser confirmat pel test, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó a través d’un comunicat recollit per Europa Press.

El pacient va sol·licitar la immediata alta voluntària, malgrat les advertències del metge responsable del consegüent perill que això representa per a la salut pública i la conveniència de continuar ingressat per rebre tractament.

Notícies relacionades

Així, l’hospital va posar els fets en coneixement del Jutjat de Guàrdia. El jutge va ordenar la continuïtat del pacient a l’hospital en una situació d’«emergència sanitària sense precedents» perquè permetre «que aquesta persona afectada pel Covid-19, a més amb evident simptomatologia, pogués sortir del centre hospitalari comportaria un evident i temerari risc de propagació».

«I això amb l’agreujant que el pacient ingressat està seguint el tractament al centre d’acord amb els protocols sanitaris i que són d’estricta observança d’acord amb les presents circumstàncies», afegeix el magistrat.