CORONAVIRUS

Un jutge demana informació per determinar què ha passat amb l'hospital de campanya de Sabadell

El magistrat dona 48 hores a Salut i a l'UME per saber què va passar amb les tendes de campanya

Amb aquesta informació determinarà si hi ha responsabilitat penal que s'hagi de depurar o no

zentauroepp52970232 coronavirus200330174232

zentauroepp52970232 coronavirus200330174232 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Sabadell ha donat 48 hores a les institucions implicades en la instal·lació d’un hospital de campanya a Sabadell perquè li facilitin una sèrie de dades que considera imprescindibles per determinar la «versemblança» dels fets denunciats i així decidir si ha d’obrir o no un procediment penal per depurar responsabilitats.

El magistrat s’ha dirigit a la Conselleria de Salut, però també a la Unitat Militar d’Emergències (UME), segons ha avançat ‘Crónica Global’, per provar de determinar què ha ocorregut amb les tendes de campanya que s’instal·laven en la pista coberta d’atletisme de Sabadell, després de les contradictòries manifestacions públiques que s’han produït per part de diferents responsables. 

Notícies relacionades

L’alcaldessa de la localitat, Marta Farrés, va carregar contra la Generalitat dimecres perquè el dia anterior una responsable havia aturat el muntatge de les tendes de l’Exèrcit. La consellera de Salut, Alba Vergés, va negar que s’hagués paralitzat l’adequació del complex esportiu a l’hospital de campanya, anomenat Hospital Temporal Vallès Salut, i va dir que s’havia optat per la mateixa distribució que als pavellons habilitats a Barcelona, «més còmoda per a pacients i professionals», informa Europa Press.

Per la seva banda, el cap de l’Estat Major de la Defensa, el general Miguel Ángel Villarroya, va explicar en la roda de premsa al Palau de la Moncloa del dijous que la decisió de desinstal·lar les tendes s’havia pres «en coordinació» amb el Govern.